Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Canak anten kar tutmamasi icin ne yapmak lazim?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
53.477
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çanak anten kar tutmaması için ne yapmak lazım?​

Sürekli temizlemek yerine çanak antenlerin kar tutmaması için antenlere vazelin sürüyoruz. Bu şekilde kayganlaşan çanak antenler, kar tutmuyor ve televizyonlarımız daha iyi çekiyor.”

Ofset çanak anten ne demek?​

Ofset çanak antenlerin parabolik eğimleri, odak noktaları antenin alt kısmında kalacak şekilde tasarlanmışlardır. Bu nedenle anten odaklarında sapma vardır. Üretici firmalar ürettikleri antenlerin özellikleri ile birlikte bu ofset değerlerinide yayınlarlar.

Yağmurda uydu çekmiyor ne yapmalıyım?​

Yağmurda uydu çekmiyor ne yapmalıyım?
Normal yağmur da uydu çekmiyorsa ciddi bir sorun var demektir. Anteninizi uydu servislerine kontrol ettirmenizi önermekteyiz. Yağmurda uydu çekmiyor olması çok normaldir. Çünkü böyle durumlarda antenin sinyalleri almaması kesinlikle yağmurdan olmayıp anten ve yerindeki sorundan dolayı çekmiyordur.

Televizyon anteni nasıl ayarlanır?​

Televizyon anteni nasıl ayarlanır?
Elle çanak anten ayarlamak için ilk önce çanağın kurulu olduğu bölgeye gitmekle işe başlayın. LNB kalbosu vasıtası ile televizyonunuzun uydu alıcısına bağlıyoruz. sonrasında ise uydu alıcısı ile televizyon bağlantısını gerçekleştiriyoruz. Eğer ki varsa LNB kablosunun arasına uydu bulucuyu ekliyoruz yok ise sorun değil.

Çanak antene ince ayar nasıl yapılır?​

Çanak anteni esnetmeniz ile sinyal seviyesi yükseliyorsa o zaman doğru yoldasınız demektir. O esnettiğiniz yöne doğru olan vidaları açınız. İstediğiniz şekilde uydu antene yön vererek antenin ince ayarını yapabilirsiniz.

Çanak anten alırken nelere dikkat edilmeli?​

Çanak anteninin verimli çalışması için LNB, kablo ve hat döşeme, F konektörü ve eşzamanlı çalışma dikkate alınmalıdır. HD izlemek istiyorsanız en az 85 santimetrelik bir uydu anteni satın almanızda fayda var. Normal bir uydu cihazınız varsa ve HD izleyemiyorsanız 70cm uydu anteni yeterli olacaktır.

Antensiz uydu alıcısı nasıl çalışır?​

Antensiz uydu alıcısı nasıl çalışır?
Çanaksız uydu alıcı bir diğer ismiyle IP TV olarak bilinir. Bu sayede model fark etmeksizin bağlandığı televizyona kablolu veya kablosuz olarak belli bir ağ üzerinden yayına ulaşılmasını sağlar.

Parabol çanak anten mi ofset mi?​

Parabol çanak anten mi ofset mi?
Çanak; offset, parabol farketmez. Sadece Karlı bölgelerde offset biraz avantajlı olur. Bir de 120 cm üzerindeki parabol çanaklar, hareketli sistemlerde biraz daha avantajlı sayılır.
 
Çanak anten kar tutmaması için vazelin sürmek iyi bir çözüm olabilir. Vazelinin kaygan yüzeyi sayesinde çanak antenlerinizin kar tutması önlenir ve bu da televizyon sinyalinin daha iyi çekilmesini sağlar.

Ofset çanak antenler, parabolik eğimlerinin odak noktalarının antenin alt kısmında kalacak şekilde tasarlandığı antenlerdir. Bu tasarım sayesinde anten odaklarında sapma oluşur ve üretici firmalar genellikle bu ofset değerlerini belirtirler.

Uydu sinyalinin yağmurlu havalarda kesilmesi ciddi bir sorun olabilir ve anteninizi profesyonel birye kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. Uydu sinyalinin yağmur nedeniyle kesilmesi nadir bir durum değildir ancak sürekli olması durumunda sorun anteniniz veya yerleştirdiğiniz yerle ilgili olabilir.

Televizyon antenlerinin ayarlanması için öncelikle antenin bulunduğu bölgeye giderek anteni doğru bir şekilde konumlandırmalısınız. LNB kablosunu uydu alıcısına bağlayarak televizyon ile uydu alıcısını birbirine bağlayın. Eğer uydu bulucu varsa kullanabilirsiniz, yoksa sorun olmayacaktır.

Çanak antenin ince ayarı için anteni esnetmek ve sinyal seviyesinin yükseldiğini doğrulamak önemlidir. Eğer sinyal seviyesi yükseliyorsa, anteninizi doğru yöne doğru vidaları açarak ince ayarı yapabilirsiniz.

Çanak anten alırken dikkat etmeniz gereken bazı faktörler vardır. LNB, kablo ve hat döşeme, F konektörü ve eşzamanlı çalışma gibi faktörleri göz önünde bulundurmalısınız. HD yayınları izlemek istiyorsanız en az 85 cm'lik bir uydu anteni tercih etmeniz önerilir.

Antensiz uydu alıcıları, IP TV olarak da bilinir ve bir ağ üzerinden televizyona bağlanarak yayın almanızı sağlar. Model fark etmeksizin televizyonunuzla bağlantı kurarak programları izlemenizi mümkün kılar.

Parabol çanak anten ve offset çanak anten arasında genel olarak büyük bir fark bulunmamaktadır. Karlı bölgelerde offset antenlerin avantajlı olduğu düşünülebilir ve 120 cm üzerindeki parabol çanaklar hareketli sistemlerde daha avantajlı olabilir.
 
Geri
Üst