AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cana yakin hangi kelime grubu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Cana yakın hangi kelime grubu?​

Yaklaşma hâl eki (-a/-e) almış bir ismin başka bir isimle oluşturduğu kelime grubudur. Birinci unsur yaklaşma eki alır….

Lokatif grubu nedir?​

LOKATİF GURUBU Lokatifli bir isim unsuru ile ondan sonra gelen bir isim unsurunun meydana getirdiği kelime gurubudur.
Bir sıfat-fiil ve bu sıfat-fiile bağlı unsur veya unsurlardan kurulan kelime gruplarına sıfat-fiil grubu denir. Grubun ana unsuru sıfat-fiildir ve sonda bulunur. Cümleler öğelerine ayrılırken sıfat-fiil ve ondan önce gelen ve ona bağlı olan kelimeler ayrılmaz. Sıfat-fiil, grupta yüklem görevindedir.
Aitlik grubu ne demek?
Aitlik Grubu —ki aitlik ekiyle yapılan bu grup, cümlede zamir veya sıfat görevinde bulunur: çalışkan öğrencininki, sizinki, tarihten önceki, üniversite ile çarşı arasında gidip gelen dolmuşlardaki vb.
Ayrılma grubu ne demek?
Ayrılma Grubu: Birinci isim ögesinin ayrılma durum eki aldığı, ikinci isim ögesinin ise yalın durumda bulun- duğu kelime grubudur. Ör.: meyhaneden / ziyade (15.2.), maddilikten / uzak (22.12.)

Hal eki nedir?​

Hal eki nedir?

Sıfat fiil nedir ve örnekleri?​

Eklendiği sözcükleri sıfat ya da isim yapar. Tanıdık yüzleri selamlayarak toplantıdan ayrıldım. (“Tanımak” fiiline “-dık” eki gelerek onu cümle içinde sıfat görevine taşımıştır.) Kavgada kırılmadık tabak neredeyse kalmamıştı. (“Kırılmak” fiiline “-dık” eki getirilerek sıfat fiil yapılmıştır.
Bir isim unsuru ile bir çekim edatından oluşan kelime grubudur. “ile, için, kadar, göre, diye, rağmen, karşı, doğru, gibi, dolayı…” edatları ile yapılır. ] İsim unsuru başta, edat sonda bulunur.
Tamlama grubu nedir?
İki ya da daha çok sözcüğün, birbirini değişik ilgilerle tamamladığı söz gruplarıdır. Türkçede “sıfat tamlaması” ve “ad tamlaması” olmak üzere iki tür tamlama vardır. Bir sıfatın, kendisinden sonra gelen bir adla oluşturduğu söz grubuna “sıfat tamlaması” denir.
 
Geri
Üst