AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Camur - Serguzeşt

haberci

Yeni Üye
Bırak anlatayım sarhoşum oyle
Sarhoşu da gectim ne olacak boyle
Hayatlar icinden hayat secmişim
Hic bi şey fark etmez kendimden gecmişim
Şair giden geminin ardından bakar ya
Bakar da kendini zora sokar ya
Bazen bi itin duası tutar ya
Cok uzaklarda o gemi batar ya
Ah beni unut bitir beni gidiyorum
Ya unuttum ya vazgectim bilmiyorum
Yarim ateş olmuş icinden gecmişim
Kim ektiyse ekmiş ama ben bicmişim
Hic boşalmadıki bardak hep dolu
Her şeyin bi sonu yok başka yolu

Sarhoşluk anlarında içsel bir yolculuğa çıkabilir insan. Duyguların, düşüncelerin ve hayallerin yoğun bir şekilde yükselirken, bazen kendimizi kaybetmiş gibi hissedebiliriz. Şiirinizde de bu içsel karmaşaya ve hayatın dokusuna dair derin duyguları hissediyoruz.

Şairin, giden geminin ardından bakması ve kendini zora sokması, hayatın geride bıraktıklarımızla yüzleşmek ve yeni başlangıçlar yapmak arasındaki dengeyi bulmaya çalışması gibi algılanabilir. Hayatta bazen içinden çıkılmaz durumlarla karşılaşırız, ancak bu durumlar bizi daha da güçlendirir ve büyütür.

"Ah beni unut bitir beni gidiyorum" dizelerinde terk edilme, unutulma hissiyatı ve bir sona doğru ilerleme isteği dile getirilmiş. Duygusal bir boşluk içinde toplanan birçok anı, duygu ve düşüncenin ardından yola devam etmek istemek anlamına gelebilir.

Bir ateşin içinden geçmek ise yaşadığımız duygusal sancıları ve zorlukları vurgulayabilir. Hayatı verimli bir şekilde yaşamış olmak, geçmişin etkileriyle baş etmek ve yeniden doğuşa hazırlanmak adına önemli bir süreç olabilir.

Son dizelerde ise "Her şeyin bi sonu yok başka yolu" vurgusu ile hayatın sürekli akışı ve değişimi, her şeyin bir döngü içinde olduğu gerçeği ortaya konmuş. Hayatta karşılaştığımız zorluklar, mutluluklar, aşklar ve ayrılıklar hep bir döngünün parçaları olabilir.

Sarhoşluk belki de bazen içimizdeki duyguları, düşünceleri ve gerçekliği daha derinden hissetmemizi sağlayan bir araç olabilir. Bu duygusal yoğunluk içinde kendinizi anlamaya ve kabul etmeye zaman ayırmak önemli olabilir. Hayatın iç içe geçmiş karmaşıklığında yol alırken, içsel dengeyi sağlamak ve yeni ufuklara açılmak için sürekli bir içsel keşif ve büyüme sürecinde olabiliriz.

Geri