- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Campanula nasıl çoğaltılır?
Campanula çiçeğinin (Tüylü çan çiçeği, maviş çiçeği) çoğaltılması çok kolaydır. Kök sürgünlerinden rahatlıkla çoğaltılabilir. Eğer tohum olarak dikecekseniz ilkbahar ya da sonbaharda havaların hafif serin olduğu dönemde dikmeniz filizlerin çıkması için ideal olacaktır.Campanula bakımı nasıl yapılır?
Campanula, bahçeleriniz için ideal bir bitkidir. Toprağının sürekli nemli tutulması da en önemli noktalardan biridir. Düzenli sulanmak ister. Su toprağın her tarafına ulaştırılmalıdır.Sulama işleminin, kış aylarında haftada 2 defa, yaz aylarında haftada 4 defa yapılması önerilir.Maviş çiçeği tohumu nasıl ekilir?
Nemli, verimli ve geçirgen toprak yüzeyine ekim yapılarak 1 haftada çimlenmesi sağlanır. Işık çimlenmeyi tetiklediğinden, tohumların üzerini ince bir tabaka toprakla örtmek ya da örtmeden ekmek uygun olur.
Çan Çiçeği nasil Cogaltilir?
*Çan bitkisinin çoğaltılması kökten ayırma yöntemi ile yapılmaktadır. Bu yöntem hem zahmetsiz hem de her ortamda yapılabilecek bitki çoğaltma yöntemidir. *Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan çan en kısa sürede ayrılan köklerinden başka bir saksının içine dikilerek çoğaltılır.
Milyon çanlar çiçeği nasıl çoğaltılır?
Million Bells yani Milyonlarca Çan çiçeği adını sezon boyunca bir biri ardına durup dinlenmeden açtığı çiçeklerinden alır. Tıpkı petunya gibi yetiştirilir. Hibrit türleri tohumdan elde etmek mümkün olmadığından (ekonomik değildir) dalından çelik alma yöntemi ile üretilir.Obrizya çiçeği tohumu nasıl ekilir?
Obrizya Çiçeği Karışık Renk Çiçek Tohumu +-40 Adet Tohumları ekmeden 24 saat önce nemli bir tülbent içerisinde bekletilmelidir. Tohum ocakları arası 5-10 cm arası olmalıdır. Her tohum ocağına 2-3 tohum atılmalıdır. Tohumlar toprağın 0,5-1 cm kadar altına ekilmelidir.Çan çiçeği nasıl sulanır?
Çan Bitkisi Nasıl Sulanmalıdır? -Su toprağın her tarafına ulaştırılmalıdır. -Bitkiyi sularken kullanılan kap her sulamada aynı ölçüde, sulamalar aynı günde ve aynı miktarlarda su dökülmelidir. -Çan çiçeğinde çok büyük bir değişiklik görülmediği sürece sulanmada kullanılan kap, ölçü ve su miktarı değiştirilmemelidir.
Maviş çiçeği soğuğa dayanıklı mı?
Maviş çiçeği başlıca özellikleri. Çünkü yaz ayları şiddetli sıcak olmayınca gelişimleri ve çiçek açmaları verimli olur. Has türler kış soğuklarına -35C ve -40C dereceye kadar çok şiddetli ağır don olaylarına dayanıklıdır. Fakat kültivarları genellikle -25C ile -30C dereceler arası soğuğa dayanır.