- Konu Yazar
Cami Dernek Başkanı istifa ederse ne yapılır?
Yönetim Kurulu Başkanı veya üyesi istifa ettiğinde ilk yedek Yönetim Kurulu üyesinden başlanarak çağrı yapılır. Eksik üyenin tamamlanmasıyla Yönetim kurulu görev dağılımı yeniden belirlenir. Eğer, Dernek Başkanı istifa etmemişse, yeniden görev dağılımına gerek kalmaz.İstifa eden meclis üyesi yerine kim gelir?
Madde 28 – İl genel meclisi üyeliklerinde, herhangi bir sebeple boşalma olduğu takdirde vali, belediye meclisi üyeliklerinde boşalma olduğu takdirde ise, belediye başkanı beş gün içerisinde meclise katılacak yedek üyelerin adını yetkili seçim kurulundan sorar ve üçgün içerisinde adı bildirilen üyeyi davet eder.Cami dernek başkanı maaş alır mı?
5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile dernek hizmetleri gönüllüler veya yönetim kurulu kararı ile göreve başlatılan ücretliler aracılığıyla yürütülmekte, dernek yönetim ve denetim kurullarının kamu görevlisi olmayan başkan ve üyelerine ücret verilebilmekte, ancak verilecek ücret ile her türlü ödenek.
Belediye Başkanlığı hangi durumlarda sona erer?
MADDE 44. — Belediye başkanlığı, ölüm ve istifa hâllerinde kendiliğinden sona erer. Bakanlığının başvurusu üzerine Danıştay kararıyla başkanlık sıfatı sona erer. toplanması sağlanır. Başkan vekili, yeni başkan seçilinceye veya görevden uzaklaştırılmış ya da tutuklanmış olan başkan göreve dönünceye kadar görev yapar.Dernek başkanı maaş alır mı?
Yönetim ve denetim kurulu üyeleri dışındaki üyelere ücret, huzur hakkı veya başka bir ad altında herhangi bir karşılık ödenemez. Dernek hizmetleri için görevlendirilecek üyelere verilecek gündelik ve yolluk miktarları genel kurul tarafından tespit olunur.Cami dernekleri ne iş yapar?
1-Cami yapımı için arsa temin etmek, arsa temin edildikten sonra arsa üzerine yapılacak olan cami ve müştemilatını şart ve şekillere uygun bir şekilde yapmak, caminin ve müştemilatının yapımı ve bitirilmesi için her türlü masrafları yapmak ve karşılamak, cami ve müştemilatı bittikten sonra iç donanımında her türlü …