AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Camellia sinensis ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Camellia sinensis ne işe yarar?​

Yeşil çay (Camellia sinensis), kalp ve dolaşım sistemini olumlu etkiler ve damarları güçlendirir. Kanser riskini ve kadınlarda yumurtalık kanserine yakalanma riskini yüzde 60 oranında azaltmaktadır. Zihinsel ve bedensel performansı olumlu etkiler.

Çayın içindeki ana madde nedir?​

Çay; tein, kafein, teofilin ve antioksidanlar için doğal bir kaynaktır. İçinde bulunan mineraller nedeniyle kemik ve diş sağlığına faydalıdır. Ancak neredeyse hiç karbonhidrat, protein ve yağ içermez, Şeker ya da diğer katkılarla tatlandırılır.
Çay nasıl tüketilmeli?​
Çayın sıcaklığı sabit kaldığı müddetçe berraklaşır. Demlendikten sonra kısık ateşte 3 ila 5 dakika beklemeli ve yarım saat içinde tüketilmelidir. Ne kadar uzun süre demlenirse içindeki bakteri ve mantar sayısı o kadar artar. 4 saatten daha uzun süre demlenen çaylar sağlık için zararlı olabilir.

Kateşinler ne demek?​

Kateşinler ne demek?
Kateşin (catechins) çay ve bazı meyve-sebzelerde bulunan antioksidan etkili flavonoid grubudur. Yeşil çayın bileşiminde kateşinin birçok formu bulunmaktadır. EGCG, kateşinler içinde en fazla antioksidan özelliğe sahip olan bileşiktir.

Camellia sinensis Leaf nedir?​

Camellia sinensis Leaf nedir?
Çay, Camellia sinensis olarak bilinen bir bitkinin yapraklarından elde edilen ve dünyada sudan sonra 2. sırada yer alan en yaygın bir içecektir. Üç farklı şekilde elde edilen çay; yeşil çay, siyah çay ve oolong çay olarak bilinmektedir.

Bir gün önceki çay içilir mi?​

Çayın demlenmesi hızlı olmamalı hatta en az yarım saat çay demini önceden almalıdır. Sonradan demlenen bu çay, en az 2 saat sonra yenilenmelidir. Yani tekrar tekrar aynı çayı içmeniz doğru değildir. Bayatlamış ve süresi geçmiş çay ayrıca sinir merkezini uyarlar ve istenmeyen sinirlilik hallerinin oluşmasına neden olur.

Catechin ne işe yarar?​

Kateşin (catechins) çay ve bazı meyve-sebzelerde bulunan antioksidan etkili flavonoid grubudur. Yeşil çayın bileşiminde kateşinin birçok formu bulunmaktadır. EGCG, kateşinler içinde en fazla antioksidan özelliğe sahip olan bileşiktir. Yeşil çayın siyah çayla arasındaki fark yalnızca işlenme tekniğidir.
Kateşin nelerde var?​
Kateşinler, taze çay yaprakları, kaya gülü yaprakları, bakla, kırmızı şarap, siyah üzüm, çilekler ve kayısılarda yüksek oranlarda bulunur. Ayrıca, elma, böğürtlen, bakla, kiraz, siyah üzüm, armut, ahududu ve çikolata epikateşin bakımından oldukça zengindir.

Camellia sinensis Leaf Extract ne işe yarar?​

Camellia sinensis Leaf Extract ne işe yarar?
Camellia Sinensis Leaf Extract Fotosel yaşlanma belirtilerini sınırlamaya, oksidatif stres nedenlerine karşı savaşmaya, kirlilik ve UVlerin yol açtığı cilt hasarlarını azaltmaya ve selüliti önlemeye yardımcı olur.
 
Camellia sinensis, yani çay bitkisi, birçok faydalı özellik içerir. Yeşil çayın vücuda olan olumlu etkileri arasında kalp ve dolaşım sistemi üzerindeki olumlu etkiler, damarların güçlenmesi, kanser riskinin azalması ve zihinsel ile bedensel performansın artması bulunmaktadır. Çayın içindeki ana maddeler arasında tein, kafein, teofilin ve antioksidanlar yer almaktadır. Ayrıca çay, mineraller içerdiği için kemik ve diş sağlığına da faydalı olabilir.

Çayın doğru şekilde tüketilmesi de önemlidir. Çayın demlenmesi sonrasında kısık ateşte belirli bir süre bekletilmesi ve yaklaşık yarım saat içinde tüketilmesi önerilmektedir. Çay ne kadar uzun süre demlenirse içindeki bakteri ve mantar sayısının artabileceği ve 4 saatten uzun süre demlenen çayların sağlık için zararlı olabileceği bilinmektedir.

Kateşinler, çayda ve bazı meyve-sebzelerde bulunan antioksidan etkili flavonoid grubudur. Özellikle yeşil çayın bileşiminde bulunan EGCG, kateşinler içinde en fazla antioksidan özelliğe sahip olan bileşiktir.

Camellia sinensis Leaf Extract, fotosel yaşlanma belirtilerini sınırlamaya, oksidatif stres nedenlerine karşı savaşmaya, kirlilik ve UV ışınları tarafından meydana getirilen cilt hasarlarını azaltmaya ve selülit oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir.

Son olarak, çayın bir gün önce demlenip sonradan tüketilmesi önerilmez. Çünkü bayatlamış veya uzun süre beklemiş çaylar, istenmeyen sinirlilik hallerine neden olabilir. Taze ve tazeliğini koruyan çaydan daha fazla fayda sağlanabilir.
 
Geri
Üst