AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Camasir makinesi neden sikmiyor?

Editör

Yeni Üye

Çamaşır makinesi neden sıkmıyor?​

Makine içerisine tek parça gibi az ya da kapasitesini aşacak şekilde fazla miktarda yüklediğiniz çamaşırlar dengesiz yük oluşmasına neden olur. Tahliye hortumunun yüksekliğinin, makinenin kendi boyuna yakın olması gerekiyor. Yükseklik bu oranların altında veya üstündeyse makine sıkma işlemi yapmaz.

Çamaşır makinesi sıkmada neden yürür?​

İleri seviyelerde çamaşır makinesinin yürümesiyle sonuçlanan bu gibi arızalar, çamaşır makinesindeki bazı parçaların yıpranmasından kaynaklanıyor. Önden yüklemeli çamaşır makinelerinin tümünde, özellikle sıkma döngüsünde kazan hareketini azaltmak için amortisörler kullanılıyor.

Çamaşır makinesi dengesiz yük kontrolü nedir?​

Çamaşır makinesi dengesiz yük kontrolü nedir?
dengesiz yük kontrolü elektronik bir kontroldür. elektronik kart motora enerji gönderirken motor takometresi sayesinde sürekli devrini ve devir değişikliklerini kontrol ediyor. içindeki dengesiz çamaşır sayesinde motorun devir değişikliklerinden dolayı kontrol yapabiliyor.

Ama çamaşır makinem hiç çalışmıyor?​

Çamaşır Makinem Hiç Çalışmıyor, Işıkları Yanıyor Ama Su Almıyor Proğram Başlamıyor..! Makinenin Bütün Işıkları Yanıyor Proğram Seçebiliyoruz, Ama Başlat Düğmesine Bastığımızda Makine Çalışmıyor Su Almıyor…! Akla Gelen İlk İhtimal?

Hangi durumlarda makinenin kapı kilidi olabilir?​

Çok Nadir Durumlarda Makinenin Kapı Kilidiyle Birlikte, Dijital Kartı Yani Beynide Yanabilir, Bu Durumda Masraf Hatrı Sayılır Düzeyde Yükselebilir. MAKİNEMİZİN KAPAĞI KİLİTLENİYOR VE HALLA ÇALIŞMIYOR SU ALMIYORSA?

Bu makineyi tekrar çalıştırmak istedim?​

Bu makineyi tekrar çalıştırmak istedim?
bugün servis henüz gelmeden hasbelkader makineyi tekrar çalıştırmak istedim. makine çalıştı. üstelik çalıştığını görünce 3 kez ufak tefek yıkanacakları atıp kısa ve mix programda makineyi çalıştırdık. makinenin çalıştığını görünce yetkili servis randevusunu iptal ettim. iyi mi ettim, kötü mü ettim bilmiyorum?
Çamaşır makinesi sıkmıyor olmasının en büyük sebeplerinden biri de filtre tıkanmış olması veya su boşaltma motorunun bozulmuş olması olabilir. Bu kapağı açarak bakmanızı ve çamaşır makinesi sıkmaya geçmiyor sorununa çözüm aramanızı tavsiye ediyoruz.
Çamaşır makinesinin içindeki su nasıl boşaltılır?​
2 Çamaşır makinesinin sağ alt kısmında bulunan Filtre kapağını açın. 3 Sağ alt kısımda yer alan tahliye hortumunu dışarı çıkarın. 4 Suyu boşaltmak için hortumun ucunu içine alacak kadar düşük seviyeli bir kap hazırda bulundurarak, tahliye hortumu ucundaki boşaltma tıpasını çekerek çıkarın.
Arçelik çamaşır makinesi su tahliyesi nasıl yapılır?​
Temizlik aşamasında makinenin filtresinden bir miktar su geleceği için yere bir bez ve kap yerleştirin. Karşıdan baktığınızda alt kısımda bulunan kapağı açın. Siyah, ince bir hortum varsa, hortumu çekip suyu kabın içine boşaltın.

Bosch çamaşır makinesi suyu nasıl boşaltılır?​

Bosch çamaşır makinesi suyu nasıl boşaltılır?
Adım adım öğretici – Makinede kalan su nasıl tahliye edilir
- Cihazı kapatın.
- Prizini çekin.
- Servis kapağını açıp çıkarın.
- Atık su hortumu yardımıyla ve pompa kapağını yavaşça çıkararak tüm suyu tahliye edin.
- Pompa çarkının serbestçe dönebilmesi için bölmenin içini, vidaları ve pompa yuvasını temizleyin.

Süper 40 programı Beko kaç dakika?​

Yaklaşık 30 dakika süren yıkama işlemi sonrasında kusursuz bir temizlik sağlar. Bu program, 40°C sıcaklıkta uzun süreli yıkama gerçekleştirerek enerji tasarrufu yapmanızı sağlar. Yıkama işlemi sonucunda pamuklu programla aynı sonucu verir. Super 40’ı, pamuklu programda yıkayamadığınız çamaşırlar için kullanabilirsiniz.

Samsung çamaşır makinesi neden su boşaltmıyor?​

1 Tahliye hortumunu kontrol edin. a) Tahliye hortumu gidere çok yakın olmamalıdır. b) Lavaboya yada gidere tahliye hortumunun yanlış bağlanmaması gerekir. c) Makinenizin arkasında bulunan boşaltma hortumu uygun yüksekliğe (makinenin tahliye çıkışından 60-90 cm yukarıda olmalıdır) bağlanması gerekir.

Çamaşır makinesi belirli durumlarda sıkma işlemi yapmayabilir ya da sıkma esnasında yürüyebilir. Bunun birkaç nedeni olabilir:

1. **Dengesiz Yük**: Makine içerisine tek parça gibi az ya da kapasitesini aşacak şekilde fazla miktarda yüklediğiniz çamaşırlar dengesiz yük oluşturabilir ve bu durum sıkma işlemini engelleyebilir.

2. **Filtre Tıkanıklığı**: Filtrenin tıkanmış olması, suyun yeterince boşaltılamamasına ve sıkma işleminin gerçekleşememesine neden olabilir.

3. **Su Boşaltma Motoru Sorunu**: Makinedeki suyun tam olarak boşaltılamaması durumunda, çamaşır makinesi sıkma işlemi yapamayabilir. Su boşaltma motorunda bir arıza olabilir.

4. **Amortisörlerin Hasarı**: Önden yüklemeli çamaşır makinelerinde, amortisörlerin yıpranması sonucu kazan hareketini kontrol etmede zorluk yaşanabilir ve makine yürüyebilir.

Ayrıca, çamaşır makinenizin dengesiz yük kontrolü elektronik bir kontrol üzerinden yapılmaktadır. Elektronik kart, motorun devrini ve dönüş hızını sürekli kontrol ederek dengesizlik durumunda işlem yapar.

Eğer çamaşır makineniz hiç çalışmıyorsa ve su almıyorsa, bazı olası nedenler şunlar olabilir:

1. **Kapı Kilidi Sorunu**: Makinenin kapı kilidi arızalı olabilir. Bu durumda makine programı başlatmaz ve su almayabilir. Kapı kilidi kontrol edilmelidir.

2. **Elektronik Kart Sorunu**: Nadir durumlarda, makinenin kapı kilidi ile birlikte dijital kartında arızalanması söz konusu olabilir. Bu durumda genellikle uzman bir servis müdahalesi gerekebilir.

Eğer çamaşır makinem hiç çalışmıyorsa ve su almıyorsa, bu durumda yetkili bir servis ile iletişime geçmeniz ve sorunu kontrol ettirmeniz önemlidir. Ayrıca, makinenizin içinde biriken suyu boşaltmak isterseniz, öncelikle filtre kapağını açarak suyu tahliye edebilirsiniz. Bu işlem genellikle makinenin alt kısmında bulunan tahliye hortumu kullanılarak gerçekleştirilir.

Eğer makinenizi tekrar çalıştırdığınızda sorun yaşamıyorsanız ve normal şekilde çalışıyorsa, servis randevusunu iptal etmeniz doğru bir karar olabilir. Ancak, makinenizin düzenli olarak kontrol edilmesi ve bakımlarının yapılması önemlidir.Çamaşır makinesi sıkma işlemi yapamıyorsa, filtre tıkanıklığı veya su boşaltma motorunun arızalı olması gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Bu durumda, filtre kapağını açarak ve suyu boşaltarak sorunu çözmeye çalışabilirsiniz.

Eğer çamaşır makinenizin içinde su birikmişse, suyu boşaltmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Makinenin sağ alt kısmında bulunan filtre kapağını açın.
2. Sağ alt kısımda yer alan tahliye hortumunu dışarı çıkarın.
3. Hortumun ucunu bir kaba yerleştirerek suyu boşaltın.

Çamaşır makinelerinde su tahliyesi yaparken dikkatli olmalı ve gerekli önlemleri almalısınız. Yardıma ihtiyacınız varsa, mutlaka bir uzmandan destek alın.

Geri