Cam sanayi kimin?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Cam sanayi kimin?​

Şişecam, Türkiye’nin cam ihtiyacını karşılamak amacıyla İstanbul’un Paşabahçe semtinde 4 Temmuz 1935’te kurulan cam fabrikasıdır….Şişecam.

Şişecam Fabrikası kimin?​

Şişecam’ın çoğunluk hissesi ise 67,54 ile Türkiye İş Bankası’nın. Efes Holding, şirketin yüzde 8,23’üne, Anadolu Hayat Emeklilik ise yüzde 0,05’ine sahip. Kalan yüzde 24,18’lik pay ise halka açık.
Cam Sanayi hangi illerde bulunur?
Türkiye’de Sanayi ve Dağılışı

Cam hangi ilde üretilir?​

Türkiye’de soda camı, kristal cam ve ısıya dayanıklı otomatik cam ev eşyasında Kırklareli, Mersin ve Eskişehir’deki fabrikaları, soda camı ve kristal el üretimi ürünlerde Denizli fabrikasında üretim tesisleri bulunmaktadır.

Şişecam kaç ülkede faaliyet?​

Şişecam, cam ev eşyası faaliyet alanında örnek teşkil eden üretim becerisi ve müşteri odaklı yaklaşımıyla 140 ülkede çok geniş bir müşteri kitlesine ulaşmaktadır.
Şişecam kaç ülkede faaliyet göstermektedir?
Önde gelen küresel soda ve krom kimyasalları üreticileri arasında yer alan Şişecam Kimyasallar’ın en büyük ölçekli şirketi, Soda Sanayii Sodi üretim ortaklığı da dahil olmak üzere 5 farklı tesiste faaliyet göstermekte ve +85 ülkeye ihracat yapmaktadır.

Paşabahçe Mağazaları kimdir?​

Paşabahçe Mağazaları A.Ş., Şişecam Topluluğu Cam Ev Eşyası Grubu’nun zincir ihtisas mağazacılığı iş alanını oluşturmaktadır. Paşabahçe Atatürk’ün direktifleriyle Türkiye İş Bankası tarafından ülkemizin temel cam ürün ihtiyacını karşılamak üzere 1935 yılında Beykoz Paşabahçe’de kurulmuştur.

Şişecam hisse kimin?​

Efes Holding A.Ş.
Görkem Elverici Genel müdür?
Görkem Elverici Şişecam’a 1 Mart 2013 tarihinde Düzcam Grubu Mali İşler Direktörü olarak katılan Elverici, Mayıs 2014 tarihinden Temmuz 2021 tarihine kadar Şişecam Mali İşler Başkanı olarak görevini sürdürmüş, 1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla Şişecam’ın Genel Müdürü olarak atanmıştır.

Geri