AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cam ne zaman icat edildi?

Editör

Yeni Üye

Cam ne zaman icat edildi?​

Cam yapımı, büyük olasılıkla M.Ö 3. bin sonlarına doğru Bronz Çağ’da keşfedilmiştir. Arkeolojik kanıtlar, bu keşfin Mezopotamya’da meydana gelmiş olduğunu ortaya koymaktadır.

Cam Nedir Tarihçesi?​

Tarihçe. Camın tarihi antik çağlara uzanır. İlk olarak ne zaman üretildiği net olarak bilinmese de, elde mevcut en eski cam eşyalar yaklaşık olarak MÖ 2500 yıllarına ait Antik Mısır boncuklarıdır. Daha geç dönem Mısır bulgularında ise tüye benzer renkli zikzak paternleri olan cam kaplara rastlanır.

Şişe ne zaman icat edildi?​

Şişe ne zaman icat edildi?
İlk cam şişeler güneydoğu Asya’da yaklaşık 100 B.C. ve Roma İmparatorluğu’nda 1 MS civarında üretilmiştir. Amerika’nın cam şişe ve cam kavanoz endüstrisi, 1675’lerin başında Jamestown’daki yerleşimcilerin ilk cam eritme fırını yaptığında dünyaya geldi.

Cam bir maden mi?​

Çok geniş alanlarda kullanılmakla birlikte mutfak eşyaları, pencereler, aynalar, mobilyalar, aydınlatma elemanları cam ile en çok karşılaştığımız alanlardır. Cam insan sağlığına zararı olmayan zarif ve kullanışlı bir maden olması nedeniyle itibar görür.

Pet şişe türkiyeye ne zaman geldi?​

1970’li yılların başlarında, ABD ve Japonya’da tüketici ile tanışan PET (polietilentereftalat) şişeler, ilk kez 1979 yılında Türkiye’de Adana SASA (şimdiki Artenius Türkpet) fabrikası içinde küçük bir işletmede üretilmeye başlandı.

Plastik ne zaman icat edildi?​

Plastik ne zaman icat edildi?
1862 yılında Alexander Parkes tarafından imal edilen ilk insan ürünü olan plastik, 150 yıldan uzun bir zamandır üretim ve tüketim dünyasında yer almaktadır.
Mürekkep simya mı?​
Simya döneminde, barut, boya, mürekkep, seramik ve cam, kireç, alçı, şap, Şili güherçilesi, soda, hidroklorik asit, sülfürik asit, tuz pastası, göz taşı ve Kıbrıs taşı gibi maddeler bulunmuştur.
Cam madeni nedir?​
İhtiyaç halinde içerisine feldspa, dolomit, kalker ve soda gibi mineraller eklenen camın ham maddesi kumdur. Bu karışımların 1500 derece gibi yüksek sıcaklıklardaki fırınlarda eritilip şekil verilmesiyle üretilen madde camdır.

Cam yazılımı nedir?​

Cam yazılımı nedir?
CAM yazılımları (İngilizce) tasarımları fiziksel parçalara dönüştüren makinelerin çalıştığı takım yollarını üretmek için Fusion 360 gibi bir CAD yazılımında oluşturulmuş modelleri ve düzenekleri kullanır. CAD/CAM yazılımları prototipler, hazır parçalar ve üretim süreçleri tasarlamak ve üretmek için kullanılır.

Camın ilk kez M.Ö. 3. bin sonlarına doğru Bronz Çağ'da keşfedildiği düşünülmektedir. Mezopotamya'da gerçekleştiği tahmin edilen bu keşif, camın tarih öncesine dayandığını göstermektedir. Ayrıca, Antik Mısır boncuklarının yaklaşık M.Ö. 2500 yıllarına ait olduğu bilinmektedir. Cam şişeler ise yaklaşık M.Ö. 100'lerde güneydoğu Asya ve M.S. 1 civarında Roma İmparatorluğu'nda üretilmeye başlanmıştır. Ayrıca, Amerika'da ilk cam şişe ve cam kavanoz endüstrisinin 1675'lerde başladığı bilinmektedir.

Günümüzde cam, çok geniş alanlarda kullanılmaktadır. Mutfak eşyaları, pencereler, aynalar, mobilyalar, aydınlatma elemanları gibi birçok alanda karşımıza çıkmaktadır. Cam, insan sağlığına zarar vermeyen, zarif ve kullanışlı bir malzemedir.

PET (polietilentereftalat) şişeler ise Türkiye'ye ilk kez 1979 yılında gelmiştir. Adana SASA fabrikasında işlenmeye başlayan PET şişeler, o dönemde küçük bir işletmede üretilmiştir.

Plastik ise 1862 yılında Alexander Parkes tarafından icat edilmiştir. Bu malzeme, günümüzde üretim ve tüketim dünyasında önemli bir yere sahiptir.

CAM yazılımları ise tasarımları fiziksel parçalara dönüştüren makinelerin çalıştığı takım yollarını üretmek için kullanılan yazılımlardır. Fusion 360 gibi CAD yazılımları ile oluşturulan modeller ve düzenekler, CAM yazılımları tarafından işlenir ve üretim süreçleri tasarlanır.

Geri