- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.137
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Çam Kozalagı nasıl kaynatılır?
5 adet çam kozalağı geniş bir tencereye konur. Üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Bu halde 24 saat boyunca bekletilir. Ardından tencere ocağa alınarak yarım saat kaynatılır.Güneşte kozalak şurubu nasıl yapılır?
Kozalakları akan su altında tek tek yıkayın .. yıkanan kozalakları derin bir kaba alın.. kozalakların üstünü geçecek kadar soğuk su + limon suyu da ekleyip kozalakları bu su içinde 1 gün bekletin.. ertesi gün kozalakların suyunu süzüp aynı işlemi tekrar yapıp kozalakları su içinde bir gün daha bekletin….
Çam Kozalağından astım ilacı nasıl yapılır?
Ağız içinde oluşan yaraların iyileşmesini hızlandırır. Akciğerlerin temizlenmesine destek olur. Akciğer kanserine yakalanma riskini düşürür.
Çam kozalağı suyu ne zaman içilmeli?
Kozalak şurubunun faydalarından yararlanabilmek için önemli olan koşul düzenli olarak her gün kullanmaktır. Özellikle geceleri ortaya çıkan öksürük, nefes darlığı gibi şikayetlerin varlığında kozalak şurubu kullanıyor iseniz uyumadan 1-2 saat önce 1 tatlı kaşığı olarak tüketebilirsiniz.Çam Kozalagi suyu nasil kullanilir?
Olgunlaşmamış yeşil çam kozalaklarından temiz 3 tanesini kesip yarım litre su ile kaynatın. 24 saat aynı su da bekletin. Daha sonra kozalakları süzüp suyu ayrı bir tencereye ekleyip bir kes daha kaynatın. Acı bir tadı olacağında bal ilave edip tüketin.
Kozalak macun nasıl yapılır?
Bunun kozalakları iyice yıkadıktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla doğrayın ve su dolu bir kaba alın. 24 saat suda beklettiğiniz kozalakları ertesi gün aynı suyun içinde yarım saat kadar haşlayın. Soğuduktan sonra süzdüğünüz kozalak şurubunu bal ya da pekmez ekleyerek tatlandırın.