AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cam Kavanozda Yoğurt Mayalama

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Cam Kavanozda Yoğurt Mayalama Tanımı İçin Malzemeler
5 kg inek sütü
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı şeker (1 küp şeker)
5 tane 1 kglik kavanoz (kullanılmış kapakla ağzını kapatabilirsiniz)

Cam Kavanozda Yoğurt Mayalama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tenceremize sütümüzü alalım.
Orta ateşte pişirmeye bırakalım.
Pişen sütümüzü ocaktan alalım.
Mayalacağımız sıcaklığa gelecene kadar bekleyelim.
Sütümüzün mayalık kıvama gelmesini serçe parmağımızla anlayabiliriz.
Serçe parmağımız yanmayacak halde ise sütümüz mayalanma kıvamına gelmiş demektir.
2 yemek kaşığı yoğurdumuzu ve 1 çay kaşığı şekerimizi (1 küp şeker) ekleyerek süratlice karıştıralım.
Karıştırdıktan sonra kepçe yardığımıyla kavanozlarımıza bölelim ağızlarını kapatıp sofra yahut bi bez yardımıyla mayalamaya bırakalım. (ben akşamdan mayalayıp sabaha kadar bekletiyorum)
Mayalanan yoğurduğumuzu 1 gün buzdolabında beklettikten sonra tüketebilirsiniz.Afiyet olsun.
Cam Kavanozda Yoğurt Mayalama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst