AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cam kavanoz nasil acilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Cam kavanoz nasıl açılır?​

İhtiyacınız olan tek şey ise bir kabın içerisinde bir miktar sıcak su! Hazırladığınız sıcak suyun içerisine kavanozu ters çevirip koyun ve ortalama 30 dakika kadar bekleyin. Daha sonra elinizin yanmaması için bir bez yardımıyla kapağı çevirip kapağı kolaylıkla açabilirsiniz.

Konserve kavanozu nasıl açılır?​

* Sıkışmış kavanoz kapağını açmanın en iyi yöntemi; bir kaseye sıcak suyu doldurunuz ve açmakta zorlandığınız kavanozun ağız kısmı suyun içinde kalacak şekilde su dolu kasenin içine koyunuz. 30 saniye bekletip geri çıkartınız.
Konserve açacağı ile nasıl açılır?
Kaşıkla Konserve Nasıl Açılır?
- Konserve kutusunu sabit bir yüzeye koyun ve bir elinizle kutuyu sıkıca tutun.
- Diğer elinize metal kaşık alın.
- Kaşığı çukur tarafı konserveye bakacak şekilde çıkıtının üzerine yerleştirin.
- Kapağın ucunu ileri geri hareketlerle sürtmeye başlayın.
Vakumlu kavanoz kapağı nasıl açılır?
Kilidi açmak için kavanozun kapağını 30 saniye sıcak suya daldır. Bir tabağı sıcak (kaynar değil) suyla doldur ve kavanozu ters çevirip içine yerleştir. Kavanozu sıcak suda 30 saniye beklet, sonra açmayı dene. Kapak ilk seferinde açılmazsa bu işlemi tekrarla.

Dardanel ton konserve nasıl açılır?​

Konserve kutularının kapakları, delmesi çok da zor olmayan ince bir metal parçasından yapılır. Kaşıkla, şef bıçağıyla, çakıyla ya da bir kaya parçasıyla, kutunun içini kirletmeden kapağı delebilirsin. Birkaç dakika dişini sıkarsan birazdan kutudakileri afiyetle midene indiriyor olacaksın.

Konserve açacağı nasıl bir şey?​

Konserve açacağı, teneke kutuları açmak için kullanılan bir cihazdır. Hollanda’da en az 1772’den beri gıdaların korunması teneke kutular kullanılarak sağlanmış olsa da, ilk konserve açacakları 1855’de İngiltere’de ve 1858’de ABD’de patentlenmesine kadar ortada bir patent durumu bulunmuyordu.
Kavanoz kapaklarının tuttuğunu nasıl anlarız?
Konserve kutusunun üst ve alt kısmına bakarak, konserve ağızlarının düz ve deforme olmadığından emin olmalısınız. Bu şekilde duran konserve kapakları, konservenin bozulmadığını size gösterir. Konserveler kaynadıktan sonra kavanozun kapağı bombeli duruyorsa pişerken hava almış olabilir.
 
Geri
Üst