Cam isigi neden gecirir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Cam ışığı neden geçirir?​

Örneğin camda bir elektronun uyarılması için gereken enerji görünür ışığın sahip olduğu enerjiden daha yüksektir. Bu nedenle görünür ışık camın içinden etkileşmeden geçer ve cam şeffaf görünür. Ancak enerjisi görünür ışıktan daha yüksek olan daha kısa dalga boylu ışınlar cam tarafından soğurulabilir.

Işık camdan geçer mi?​

Peki, cam ne kadar UV ışığı engeller? Görünür ışığa karşı geçirgen olan cam neredeyse tüm UVB ışınlarını emer. Güneş yanığına sebep olan dalgaboyu aralığı da budur, bu sebeple camın arakasında güneş yanığı olmazsınız bilgisi doğrudur.
Camın yaşamımızdaki yeri nedir?
Pencerelerde, mutfak eşyalarında, mobilyalarda, aynalarda, aksesuarlarda, aydınlatma sistemlerinde ve daha birçok alanda kullanılan cam, bazen de bir sanat eserine dönüşür. Tarihi kalıntılara bakıldığında camın çok eskiden beri kullanıldığı görülür.
Saydam cam ne demek?
Camın şeffaf olmasının nedeni ise aslında elektron yapısı ve inceliği ile ilgilidir. Şeffaf olmayan maddelerin de ince halleri incelendiğinde ışığı geçirdiği görülür. Camda da aynı şey geçerlidir. Cam ışığın belli bir kısmını soğurur.

Şeffaf cam nasıl yapılır?​

Tanım: “Cam silisli kuma soda veya potas katılarak elde edilir. Bu maddeler yüksek ısıda eritilir. Bu işlemin ardından kalıplara dökülüp son şeklini alması beklenir. Cam kırılgan, şeffaf ve sert bir maddedir.”

Camdan gelen güneş yakar mı?​

Camın arkasından güneşlenmede güneş ışıkları kırılarak geldiği için etkisini daha fazla yakabilir.Havalar bu kadar güzelken hem hava alsın hemde güneş görsün.Akşam üstleri veya sabahları direkt güneşe çıkarmanız daha iyi olur. Direkt güneş ışığı olması gerekiyor. 10-15 dakika yeterli zaten.
Camdan gelen güneş zararlı mı?
Kısa cevap: Camlar UVB ışınlarını geçirmediği için edemeyiz. D vitamini eksikliği kemiklerin erimesine yol açtığı gibi, daha ciddi sağlık sorunları da yaratabiliyor. Örneğin; hipertansiyon, kalp yetmezliği ve beyin felcinin yaşanma riski artış göstermekte.
Saydam maddeler ışığı nasıl geçirir?
Işığın Madde İle Karşılaşması Eğer bir ışık kaynağından çıkmış olan ışık ışını karşılaştığı nesnenin içerisinden geçebiliyor ise bu nesne saydam madde olarak isimlendirilmektedir. Saydam maddelere örnek olarak; hava, su ya da cam gösterilebilmektedir.

Buzlu cam ışığı ne kadar geçirir?​

Buzlu cam ışığın tamamını geçiremez. Bu sebeple buzlu cam arkasında bulunan cisimler flu olarak görülmektedir. Işık ışınlarının karşılaştığı maddeler sayda madde veyahut yarı saydam madde değil ise ışıklar bu madde içerisinden asla geçemezler.

Camdan gelen güneş ışığı D vitamini verir mi?​

· Cam arkasından güneşlenme ile D vitamini alınmaz! Güneş ışığı ile doğrudan cildin buluşması gereklidir.
 
Geri
Üst