- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Çam iğnesi çayı hangi çamdan yapılır?
Çam iğneleri, soğuk algınlığı, grip ve diğer mevsimsel rahatsızlıklardan korunmanıza yardımcı olan C vitamini bakımından zengindir. Çam iğneleri veya ladin ve baldıran yapraklarından yapılan bir çay, genel bağışıklığı arttırmak için mükemmeldir.Çam iğnesi çayı nedir?
Çam iğnesi çayı, doğal C vitamini ile doludur ve tadı kesinlikle harikadır. Ne düşündüğünüzü biliyorum, çam iğnesi çayı bir tür çaresizlik hayatta kalma yemeği olmalı… ve öyle… ama aynı zamanda gerçekten lezzetli. Şans eseri, sadece C vitamini ile dolu değil, aynı zamanda oldukça güzel bir tada sahiptir.Çam iğnesi çayı nasıl yapılır?
Evde çam ağacı iğne yapraklarından çay yapıp içebilirsiniz.
- Çam ağacından taze çam iğnelerini toplayın.
- İğnelerin üzerinden kahverengi kağıt gibi kılıfı çekip çıkarın.
- Yarımşar santim büyüklüğünde doğrayın.
- 1 su bardağı suyu kaynatın, içine 1 yemek kaşığı doğranmış çam iğnesi atın.
- 5-10 dk demleyip, süzüp, için.
Çam iğnesi ile neler yapılır?
Kızılderilileriler, çam iğnesi sepetlerini yapan ilk kabilelerden biriydi . Sepetlerden bazıları su taşımak, ayrıca tohum toplamak ve yem sepetleri için kullanılıyordu. İç Savaş döneminde kadınlar çam iğnelerinden şapkalar yaptılar.Çam ağacı yaprağının adı nedir?
türkçe yerel dilde çam torusuna, çam yaprağına (genel olarak iğne yapraklara) pür dendiğini ben de anımsadım. çalılık ve bodur ağaçlara da pür deniyormuş. başka bazı yapraklara da..Yeşil çam kozalağı ne işe yarar?
Çam kozalağının içinde bulunan yağlar enfeksiyon ve soğuk algınlığını önler.
Çam yapraklarındaki uçucu yağların mikrop öldürücü olduğu düşünülmektedir. Yapraklar, A ve C vitamini de içerirler. Çam yaprağı ve çam kozalağı antioksidan bakımından zengindirler.
Sepetçilikte genellikle ot, bambu, mısır sapı, saz, saman sapı, böğürtlen, rafya, kamış, bitki saplarıyla, bodur söğüt, kestane, fındık, siyah akça ağaç vb. gibi ağaç filizleri kullanılır. Bugün sentetik olarak üretilen naylon ve buna benzer liflerden de sepetler yapılmaktadır.
Kozalak hangi hastalığa iyi gelir?