- Konu Yazar
Cam boyası ne ile inceltilir?
İnceltici olarak da su kullanılır. Su bazlı boya inceltme ya da akrilik boya inceltme bilgisi ambalaj üzerinde yer alır.Solvent bazlı olarak adlandırılan boyalar ise yağlı boya grubudur. Yapısındaki çözücünün buharlaşması ile kururlar. Solvent bazlı boyalarda inceltici olarak genellikle tiner kullanılır.Cam boyası ile ne yapılır?
Cam boyası, cam objeleri renklendirmek için kullanılan bir boyadır. Boyama yapacağınız camı hangi tonlarla boyayacağınıza karar verdikten sonra, o renklerde cam boyası almalısınız. Örneğin; sade tonların hâkim olduğu bir obje elde etmeyi düşünüyorsanız bu tonlarda cam boyası almalısınız.Cam boyama malzemeleri nelerdir?
Cam Boyamada Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
Cam boyası makinede yıkanır mı?
Cam Boyası Bardak, kupa, seramik, porselen, cam ve sır üstü çalışmalarda fırınlanmaya uygun boyalardır. Bulaşık makinesinde ve ılık suda sürtünme yapılmadan elde yıkanabilir.
Oje ile cam boyanır mı?
Bir şişeye bir oje gidiyor, direkt boyayacağımız şişeye ojeyi boşaltıyoruz. Şişenin üstüne ters çevirince ojenin tamamını şişeye daha rahat boşaltabiliyorsunuz. Sonrasında oje kurumadan şişeyi yuvarlayarak ojenin her yere nüfus etmesini sağlıyoruz. Tüm yüzey bu şekilde boyanmış oluyor.Cam boyama fırın nasıl yapılır?
Objeyi soğuk fırına koyup 170-175 derecede 40-45 dk. fırınlıyorum ve yine fırın soğuduktan sonra objeyi fırından alıyorum.Cam üzerine dekupaj nasıl yapılır?
Cam, metal ve plastik gibi yüzeyleri normal fırça ile boyayamazsınız, kapanmaz ama sünger ponpon ile pıtpıt tamponlarsanız örtücülük yüksek oluyor ve fırça izi olmuyor. Dekupaj kağıdının ters yüzüne dekupaj tutkalını sürdüm her tarafına. Sonrasında süt şişeme yapıştırıp hava kabarcığı kalmaması için sıvazladım.
Cam boyama kaç derecede fırınlanır?