- Konu Yazar
- #1
Cam Ambalajın kalite özellikleri nelerdir?
Cam Ambalajların Olumlu Özellikleri Sert, sağlam ve kimyasal açıdan inert bir malzemedir. İçine konulan gıda ve içecek ile hiçbir etkileşim olmaz; zamanla aşınmaz ve bozulmaz. Renkli olduklarında ürünü belirli düzeyde ışık etkisinden korur. Gaz, su buharı, koku ve sıvı geçirgenliği yoktur.Ambalajda cam neden tercih edilir?
Cam ambalaj, ambalaj çeşitleri arasında doğallığın ve sağlığın sembolüdür, saydamlığı ve berraklığı sayesinde ürünün görülebilmesi açısından tercih edilir.Cam ambalaj nedir?
Cam ambalaj nedir?Cam ambalajlar içine konulan ürünün görülebilmesi nedeni ile tercih edilen bir ambalaj çeşididir. Cam şişe ve kavanozların önemli bir hammadde kaynağı kullanılmış cam şişe ve kavanozlardan oluşmaktadır.
Cam ambalaj üretimi nasıl yapılır?
Cam ambalaj üretimi nasıl yapılır?CAM AMBALAJ ÜRETİMİ IS makinası; erimiş cam damlaları ön şekillendirici (ebişör) ve son şekillendirici (finişör) kalıpları kullanılarak şekillendirilip cam ambalaj haline getirilir. ortam sıcaklığına getirerek iç gerilimlerin kabul edilebilir sınıra indirildiği kısımdır.
Ambalajın temel fonksiyonları nelerdir?
Ambalajın Fonksiyonları- Ambalajın Koruma Fonksiyonu. Ambalajın en temel amacı; içerisindeki ürünü korumak ve muhafaza etmektir.
- Ambalajın Kolaylık Sağlama Fonksiyonu.
- Ambalajın Bilgi Verme Fonksiyonu.
- Ambalajın Tutundurma ve İletişim Fonksiyonu.
- Ambalajın Fiyatlandırma Fonksiyonu.
Camın geri dönüşümünden ne elde edilir?
Geri kazanılmış cam şişe ve kavanozlar tedarikçi tesislerinde fırına hazır cam kırığı haline getirilir; ardından fabrikalarda ikincil hammadde olarak kullanılarak yeniden şişe ve kavanoza dönüştürülürler; cam ambalaj böylece sürekli fayda yaratan bir faaliyetin konusu haline gelir.Neden cam kullanmalıyız?
Neden cam kullanmalıyız?Cam neredeyse tamamen inert ve geçirimsizdir. Kanserojen maddeler içermez. Anti-ultraviole yaklaşımlarla geliştirilmiştir. Cam içinde saklanan yiyecek veya içeceklere zararlı kimyasalların girme riski yoktur.
Cam sağlıklı mı?
Cam sağlıklı mı?Cam içindeki maddelerle kimyasal ve mikrobiyolojik etkiye girmez. Ürünlerin daha sağlıklı saklanmasını sağlar, çünkü camın gaz ve buhar geçirgenliği yoktur. Cam ısıya dayanıklı ve şeffaftır, dolayısıyla diğer ambalajlardan daha kullanışlıdır.
Camın üretiminde ana madde olan kum öğütülür ve 1000-1500 derecelerdeki fırınlarda eritilir. Kumun erime noktası yüksek olduğu için içine soda ve kireç eklenir. Bu maddeler aynı zamanda camın kırılganlık özelliğini de azaltır. Renkli cam üretiminde bu maddelere ek olarak kobalt, uranyum, altın gibi maddeler eklenir.
Hazırlanan harman fırınlara ergitilmek üzere yollanır.
- Fırın.
- Şekillendirme (NNPB prosesi)
- Sıcak kaplama ve Tavlama Fırını
- Soğuk Kaplama.
- Kontroller.
- Paketleme.
- Depolama.
Ambalajın en önemli işlevi nedir?
Ambalajın en önemli işlevi nedir?Ambalajın Koruma Fonksiyonu Ambalajın en temel amacı; içerisindeki ürünü korumak ve muhafaza etmektir.
Ambalaj nedir ve çeşitleri nelerdir?
Ambalaj nedir ve çeşitleri nelerdir?Ambalajlamada eskiden beri teneke, cam, şişe, tahta, tabii elyaf gibi maddeler kullanılmaktadır. Son zamanlarda bu alanda bazı gelişmeler olmuş, yeni ambalaj madde ve türleri (plastik, alüminyum) ortaya çıkmıştır. Günümüzde dünyada 23 çeşit malzemeden ambalaj yapılmaktadır.