- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Çam ağacı kaç günde bir sulanır?
Çam ağacı dayanıklılık bakımından oldukça önemli bir ağaçtır. Bazı çam ağaçlarının yaklaşık 1000 yıl bazılarının ise 150-200 arası yıl yaşayabildiği söylenmektedir. İğne yapraklı olması özelliğinden dolayı genellikle suya ihtiyaç duymazlar.Çam ağacının yaprakları neden sararır?
Aşırı su verilmesi de ağacın kurumasına neden olabilmektedir. Su faktörü her zaman önemli olduğu gibi çam ağacında da görüldüğü gibi önemli bir faktördür. Aşırı sulama yapıldığında kök her zaman ıslak kalacağı için bu da kurumaya neden olabilir.Çam ağacı yapraklarından gübre olur mu?
Çam ağacı yapraklarından gübre olur mu?Taze çam yapraklarını hemen toplamayarak kurutabilir, daha sonra da bir yaprak öğütücü veya çim kesme makinasından geçirebilirsiniz. böylece kompostlaştırma (çözünme) süresini kısaltırsınız, bildiğiniz gibi parça büyüklüklerinin küçük olması her zaman kompost elde etmenizi çabuklaştırır.
Çam ağacına nasıl gübre atılır?
Çam ağacına nasıl gübre atılır?– Tüm Çam çeşitleri için , dayanıklılık ve hızlı gelişme sağlayan özel katı gübre. – Dikim sırasında dikim çukuruna bir avuç yaklaşık (50 – 60 gram) serpiniz. – İlkbahardan sonbahara kadar olan dönemde iki ayda bir her ağaç için 50-60 gram çamlarınızın etrafına serpip toprağa karıştırınız ve bol sulama yapınız.
Çam ağacının bakımı nasıl yapılır?
Çam fidanının bakımı oldukça kolaydır. Diğer bitkiler gibi çok fazla su istemez. Çam ağacını güneş gören bir yere ekmeniz ve yeteri kadar sulamanız gerekir. Yerini seven bir çam ağacının yerini değiştirmemeye özen göstermelisiniz.Çam ağacı sararır mı?
Aşağıdakiler çamın sararma nedeni olarak düşünülebilir. Bunlardan bir veya daha fazlası çakışabilir. Ek olarak, zayıflatılmış çam ağaçları dirençleri zayıfladığı için hastalıklara ve zararlılara karşı hassastır.Çam gübresi nedir?
Çam gübresi nedir?Bütün çam türleri için, dayanıklılık ve hızlı gelişme sağlayan özel katı gübresidir. Genta çam gübresi, özellikle iğne yapraklı, her dem yeşil; çam, mavi servi, limoni servi, leylandi, mavi ladin ve benzeri bitkilerin tüm besin gereksinimlerine cevap verebilecek maddeleri içermektedir.