- Konu Yazar
Çalışmayan Kısım maliyeti nedir?
Çalışmayan kısım gider ve zararları üretimle ilgili giderlerden çalışılmayan döneme ve çalışmayan kısımlara ait giderleri içeren hesaptır. Bu giderler çalışılmayan dönemlere ve kısımlara ilişkin işçilik, amortisman v.b. giderlerden oluşmaktadır.Boşa geçen zaman maliyetleri hangi hesapta izlenir?
Boşa geçen zamana ait tüm işçilik giderlerinin, “730 Genel Üretim Giderleri”Hesabı’nda kayıt altına alınması sonucu ve giderlerin dağıtım anahtarları aracılığı ile dönemde üretilen tüm mamüllerin maliyetine yüklenmelidir. Aksi durumda boşa geçen zaman, belirli bir mamulün maliyetine yüklenebilir.Boş zaman işçiliği hangi hesapta izlenir?
Boş zaman işçiliği hangi hesapta izlenir?Oysa uygulamada, boş zaman işçiliklerine düşen ve 680 nolu hesaba aktarılan giderler, genel üretim giderleri hesabında birikmiş giderlerle ilişkilendirilerek boş zaman işçiliklerine düşen kısım kadar genel üretim gideri de 680 nolu hesaba yüklenmektedir.
Üretim maliyetine neler girer?
Üretim maliyetine neler girer?Üretim maliyeti, bir ürünün hazırlanması sürecinde tüketilen tüm kaynakların maliyetinin toplamıdır. Üretim maliyeti; direkt malzeme maliyeti, direkt işçilik maliyeti ve üretim giderleri olmak üzere üç kategoriye ayrılır: Direk Malzeme Maliyeti: Bitmiş ürünün bir parçası haline gelen hammaddedir.
680 hesap Kkeg midir?
1. seri nolu Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğinde çalışılmayan döneme ve çalışılmayan kısımlara ait giderlerin, 680 no.lu Çalışılmayan Kısım Gider ve Zararları hesabında izlenmesi öngörülmüştür. Bu hesap dönem sonlarında 690 no.lu Dönem Karı veya Zararı hesabına yansıtılarak kapatılmaktadır.681 no.lu hesap nasıl çalışır?
681. Cari dönemden önceki döneme ait olan ve bu dönemlerin mali tablolarına hata yad a unutulma nedeni ile yansıtılmayan veya sonradan ortaya çıkan tutarların gösterildiği hesaptır.Tartılı ortalama nasıl hesaplanır?
Tartılı ortalama nasıl hesaplanır?Tartılı Ağırlıklı Ortalama Maliyet Yöntemi: Satın alınan hammadde ve malzemeler için katlanılan toplam maliyet, satın alınan toplam miktara bölünerek bir ortalama maliyet hesaplanır.
710 Hangi hesap?
710 Hangi hesap?Fiili maliyet yönteminin uygulandığı durumlarda “710- Direkt İlk madde ve Malzeme Giderleri Hesabının borcuna gider çeşidi olarak kaydedilen giderler ile, önceden saptanmış maliyet yöntemlerinin uygulandığı durumlarda, önceden hesaplanmış giderler, maliyet unsuru olarak bu hesabın alacağı karşılığında “151- Yarı …
Genel üretim giderleri, direkt ilk madde ve malzeme direkt işçilik dışında kalani fakat imalatla ilgili olan bütün giderlere denir. · Bu giderler homojen olmayan, birbirinden çok farklı karakterde birçok giderin birleşmesiyle meydana gelir. (Malzeme, işçilik, amortisman, faiz, sigorta, enerji gibi.)