- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Çalışmayan eşe aile yardımı ne kadar?
2022 aile yardımı çalışmayan eş için 521 lira olduğu açıklandı. İşte Erdoğan’ın açıklaması: Aile yardımları da çalışmayan eş için 521 lira, 6 yaşından küçük çocuklar için 115 lira, 6 yaşından büyük çocuklar için 57 lira olarak güncellenmiştir.Aile yardımı almak için ne yapmalı?
Dar gelirli vatandaşlar diğer aile yardımına e-devlet başvurusu yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linkine tıklayarak hemen başvuruda bulunabilirsiniz. Diğer aile yardımına başvuruda bulunacak kişi e-devlet kullanıcı girişi yaparak yardım talebini iletmeleri yeterlidir.Eş yardımı almak için ne yapmalıyım?
Aile yardımı ödeneği başvurusu yapmak için herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmaz. Aile yardımına ilişkin başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştirilir. e-Devlet kapısı üzerinden T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresiyle giriş yapıldıktan sonra “Kamu Personeli Aile Bilgileri Bildirim Sistemi” sayfasına tıklanır.
Eşi çalışan devlet memuru aile yardımı alır mı?
657 sayılı Kanun’un 203’üncü maddesine göre, aile yardımı ödeneği devlet memurlarına her ay aylıklarıyla birlikte ödenmektedir. Karı ve kocanın her ikisi de memur iseler bu ödenek yalnız kocaya verilir. Aile yardımı ödenekleri hiçbir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ödenir ve borç için haczedilemez.
Eş Yardımı nasıl hesaplanır?
Aynı zamanda devlet memurunun eşinin ölümü halinde ya da boşanmaları durumunda bu yardım parası kesilir. Aile yardım parasının hesaplanması eşi için 2,273, çocuklarının her biri için 250, 0- 6 yaş arası çocuklar için 500 gösterge üzerinden kat sayı ile çarpılmasıyla belirlenir.Eşi çalışan memura aile yardımı ne kadar?
Eşi çalışan memurlar için en çok 5, eşi çalışmayan veya eşi emekli olanlar için ise en çok 3 çocuk için çocuk yardımı ödenebiliyor Bu miktar çocuğun 72 aydan küçük ya da büyük, engelli veya değil şartlarına göre değişiyor. 1. 72 aydan küçük çocuklardan her bir çocuk için 82,89 TL ödeniyor.Sigortalı çalışan aile yardımı alır mi?
Bu nedenle eşinin, evde tarhana vb. yaparak satmasından dolayı isteğe bağlı sigortalı olunmuşsa Devlet memuruna yapılan aile yardımı ödeneği kesilecektir. Ancak, eşin herhangi bir menfaat karşılığı çalışmadan isteğe bağlı sigortalı olması durumunda ise aile yardımı ödeneği ödenmeye devam edilecektir.