- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Çalışmayan annelere maaş var mı?
Çalışmayan çocuk sahibi olan annelere devlet 3 ayda 8 bin 540 lira destek ödemesi yapacak. İŞKUR tarafından Annelere 3 ay süreyle 8 bin 540 lira ödemenin ulaştırılması bekleniyor.Çalışmayan annelere destek var mı?
Kadınların iş hayatında istihdamlarını artırmayı amaçlayan İŞKUR’dan işsiz annelere 2870 TL destek geliyor. Çalışmak isteyen bütün anneler İŞKUR doğrultusundan hazırlanan İşte Anne Projesiyle hem işbaşı mesleki eğitim alacak hem de kursta varolduğu vakit vakitsince maaş desteği alabilecektir.Anne Projesi hangi illerde var?
PROJE HANGİ İLLERDE UYGULANMAKTADIR? Proje; Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya illerinde uygulanmaktadır. Projenin uygulanacağı illerde, ön kayıtlarını yaptıran toplam aylık ortalama 10.250 anneye mali destek sağlanmaktadır.
Annelik maaşı nasıl alınır?
Çalışan anneler süt parası diğer adıyla emzirme ödeneğinden da yararlanabiliyor. Sigortalı çalışanların son bir yılda 120 gün prim ödemiş olması koşulu bulunuyor. Emzirme ödeneği diğer adıyla süt parası kendi çalışmalarından dolayı SGK’dan gelir, maaş alan kadınlar ya da erkeğin sigortalı olmayan eşine de ödeniyor.
Ptt’den annelere 600 TL yardım nasil alınır?
Bunun için “Doğum yardımı başvuru dilekçesi” verilmelidir. Bu dilekçe sonrasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğüne gönderilmektedir. Kurum tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında hak kazanan kişilere ödeme yapılmaktadır.Ev hanımlarına devlet desteği var mı?
EV HANIMLARINA 1000 TL YARDIM BAŞVURUSU Ev hanımlarına 1000 TL yardım başvurusu, pandemi sosyal destek paketi bünyesindedir. Yani, hemen bir üst başlıkta bulunan işlemleri yapmış olduğunuz zaman, esasında ev hanımlarına 1000 TL destek başvurusunda bulunmuş oluyorsunuz.İŞKUR Anne Projesi Nasıl Başvurulur?
İş’te Anne Projesi’ne nasıl başvurulur? İş’te Anne Projesi kapsamında verilen desteklerden yararlanmak için çocuğa ait nüfus cüzdanı, kreş ve gündüz bakımevinin faturası, kreşten alınan SGK Sicil Numarasının yer aldığı belgelerin temini yeterli.
İŞKUR Anne Projesi Nedir?
İŞKUR İşte Anne Projesi kapsamındaki kurslara katılan annelere bu yıl günde 110 lira olmak üzere ayda 3.300 lira, 3 aylık dönemde de 9.900 lira ödeme yapacak. İşbaşı eğitim programına katılacak annelere de bakım desteği adı altında 400 lira ödenecek.