Çalışmak hakkında ayetler
Allah'ın sizi, birbirinizden üstün kıldığı şeyleri (başkasında olup da sizde olmayanı) hasretle istek etmeyin Erkeklerin de kazandıklarından nasipleri var, kadınların da kazandıklarından nasipleri var Allah'tan lütfunu isteyin; şüphesiz Allah her şeyi bilmektedir
Nisâ : 32
Musa: Ben, dedi, o işi o anda sonunun ne olacağını bilmeyerek yaptım
Şuarâ : 20
Allah'ın sana verdiğinden (O'nun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu iste; lakin dünyadan da nasibini unutma Allah sana ihsan ettiği gibi, sen de (insanlara) iyilik et Yeryüzünde bozgunculuğu arzulama şüphesiz ki Allah, bozguncuları sevmez
Kasas : 77
Bilsin fakat insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur
Necm : 39
Ve çalışması da ileride görülecektir
Necm : 40
Daha Sonra ona karşılığı tastamam verilecektir
Necm : 41
Ve kuşkusuz en son varış Rabbinedir
Necm : 42
(Karanlığı ile etrafı) bürüyüp örttüğü süre geceye, açılıp ağardığı zaman gündüze, erkeği ve dişiyi yaratana yemin ederim ancak işleriniz diğer başkadır
Leyl : 4 *
Allah'ın sizi, birbirinizden üstün kıldığı şeyleri (başkasında olup da sizde olmayanı) hasretle istek etmeyin Erkeklerin de kazandıklarından nasipleri var, kadınların da kazandıklarından nasipleri var Allah'tan lütfunu isteyin; şüphesiz Allah her şeyi bilmektedir
Nisâ : 32
Musa: Ben, dedi, o işi o anda sonunun ne olacağını bilmeyerek yaptım
Şuarâ : 20
Allah'ın sana verdiğinden (O'nun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu iste; lakin dünyadan da nasibini unutma Allah sana ihsan ettiği gibi, sen de (insanlara) iyilik et Yeryüzünde bozgunculuğu arzulama şüphesiz ki Allah, bozguncuları sevmez
Kasas : 77
Bilsin fakat insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur
Necm : 39
Ve çalışması da ileride görülecektir
Necm : 40
Daha Sonra ona karşılığı tastamam verilecektir
Necm : 41
Ve kuşkusuz en son varış Rabbinedir
Necm : 42
(Karanlığı ile etrafı) bürüyüp örttüğü süre geceye, açılıp ağardığı zaman gündüze, erkeği ve dişiyi yaratana yemin ederim ancak işleriniz diğer başkadır
Leyl : 4 *