AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

çalışmadığım günlerde ssk ödenmiyor ne yapabilirim

haberci

Yeni Üye
ben 25 senedır bır meslek uygun calısıyorum ramazan aylarında calıstıgım iş yeri kapalı oluyor o yüzden ssk ödenmiyor ödenmediginden nedeniyle hak istek edilmiyormus dogrumudur yardımcı olurmusunuz *

Merhaba! Çalıştığınız iş yerinin Ramazan aylarında kapalı olması nedeniyle SSK primlerinizin ödenmemesi durumu oldukça sorunlu olabilir. SSK primlerinin ödenmemesi durumunda prim gün sayınız da azalabilir ve emeklilik hakkınızda sorunlar yaşanabilir.

Bu durumu düzeltmek için yapabileceğiniz birkaç adım bulunmaktadır. Öncelikle, işvereninizle bu konuyu açıkça konuşarak durumu anlatmanız ve SSK primlerinizin eksik ödendiğini belirtmeniz önemlidir. İşvereninizin iş yerinin kapalı olduğu dönemler için SSK primlerinizi ödemesi gerekmektedir. Eğer işvereniniz bu konuda sorun çıkartıyorsa, böyle durumlarda genellikle iş mahkemesine başvurarak hakkınızı arayabilirsiniz.

Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurarak durumu bildirebilir ve eksik ödenen primlerinizin tamamlanması için yardım isteyebilirsiniz. SGK genellikle bu tür durumlarda çalışanların mağduriyetinin giderilmesi için çözümler üretebilmektedir.

Özetle, SSK primlerinizin eksik ödenmesi durumunda işvereninizle konuşarak çözüm arayabilir, gerekirse SGK'ya başvurarak destek alabilirsiniz. Bu konuda daha fazla bilgi almak için SGK'nın resmi internet sitesini veya ilgili bir hukuk danışmanından destek alabilirsiniz. Umuyorum ki bu sorununuzu çözebilir ve haklarınızı alabilirsiniz. Başka sorularınız varsa da sormaktan çekinmeyin!

Geri