AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Calisma hayatim aktif ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Çalışma hayatım aktif ne demek?​

E-Devlet Kapısı’nda hizmete alınan “Çalışma Hayatım” hizmetiyle vatandaşlar iş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik gibi çalışma hayatını oluşturan tüm iş ve işlemler bütünleşik yapıda sunuldu.
E devlette çalışma hayatımızı nasıl öğrenirim?
E-devlet üzerinden TC kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama kutusuna ‘Çalışma Hayatım’ yazarak çıkan seçeneğe tıklayın.
E-Devlet emeklilik bilgileri doğru mu?
Cevap: e-Devlet doğru gösteriyor. Çünkü emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi,5900 gün prim ödeme ve 57 yaş şartlarına tabisiniz. 258 gün daha prim ödeyerek priminizi 5900 güne tamamlamanız şartıyla, 57 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Çalışma hayatım nedir?​

Vatandaşların devlet kurumlarındaki tüm kayıtlarına erişebildiği e-Devlet Kapısı yeni bir hizmetle gündeme geliyor. “Çalışma Hayatım” adı verilen bu yeni hizmet, iş arayanların, çalışanların ve emeklilerin iş hayatına ilişkin tüm kayıtlarına erişim imkanı sağlıyor.
E devlette çalışma hayatım ne demek?
e-Devlet’te “Çalışma Hayatım” hizmeti devreye alındı. e-Devlet Kapısı’nda hizmete alınan ‘Çalışma Hayatım’ hizmetiyle vatandaşlar iş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik gibi çalışma hayatını oluşturan tüm iş ve işlemlere tek bir adreste ulaşabilecek.
Sigorta kolu ne demek?
4a, 4b ve 4c sigortalı nedir, Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemesi yapan çalışanlar 4A, kamu çalışanları 4B ve bir yıldan az süre ya da mevsimlik olarak çalışanlar ise 4C sigortalıları olarak adlandırılır.

Çalışma süremi nasıl öğrenirim?​

e-Devlet şifrenizi aldıktan sonra SGK hizmet dökümü sorgulaması yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/4a-hizmet-dokumu web sitesine gitmeniz gerekmektedir. e-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranız kayıtlı olduğu için bütün hizmet bilgileriniz karşınıza gelecektir.
Kaç gün primim var nasıl öğrenirim?
Vatandaşlar TC kimlik no ile e-devlet sistemine giriş yaparak Ssk sorgulama ve hizmet dökümü alma işlemlerini tamamlayabilirler. E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında PTT şubesinden aldıktan sonra, sisteme T.C. kimlik numaranız ve bu şifre ile giriş yapmanız gerekmektedir.

Geri