AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Calisarak yuksek lisans yapilir mi?

Editör

Yeni Üye

Çalışarak yüksek lisans yapılır mı?​

Çalışırken MBA yapmak, bir yüksek lisans ya da doktora programına devam etmek artık eskisi kadar zor değil. Çalışanlar iş çıkışı ikinci öğretim programlara katılabiliyor, iş yerlerinden eğitimleriyle ilgili hem maddi hem de zaman desteği alabiliyor.

Yüksek lisans öğrencileri ücret alıyor mu?​

Devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans hakkı kazandıysanız, ücretsiz öğrenime devam edersiniz. Vakıf üniversiteleri ve tezsiz yüksek lisans ise ücretlidir. Yüksek lisans ücretleri, üniversitelerin özel olarak belirttiği ücretlerdir.

Yüksek lisans uzmanlık alan dersi nedir?​

Yüksek lisans uzmanlık alan dersi nedir?
MADDE 2. “Uzmanlık Alan Dersi” yüksek lisans ve doktora öğrencilerine danışman öğretim üyesinin çalıştığı bilimsel alandaki spesifik bilgi ve deneyimlerinin aktarılması, öğrencilere bilimsel etik ve çalışma disiplininin, güncel literatürü izleyebilme ve değerlendirebilme yeteneğinin kazandırılmasına yönelik bilimsel …

Yüksek lisans dersleri saat kaçta olur?​

Yüksek lisans dersleri saat kaçta olur?
Yüksek Lisans (Tezli) dersleri hafta içi 08:30-17:00 saatleri arasında yapılmaktadır. Yüksek Lisans (Tezsiz) Saatleri: Yüksek Lisans (Tezsiz) dersleri hafta içi 19:00-22:00 saatleri arasında yapılmaktadır.

Yüksek lisans yaparken öğretim görevlisi olunur mu?​

Yüksek lisans eğitimiyle paralel olarak araştırma görevlisi kadrosuna da başvurulabilir, yani hem yüksek lisans öğrencisi hem de araştırma görevlisi olabilirsiniz. Bunun için lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra YÖK’ün kadroları yayınladığı şu sayfayı takip etmek ve başvuruları gerçekleştirmek gerekli.

Devlet üniversitesinde yüksek lisans ücretli mi?​

Devlet Üniversiteleri Tezli program ücret alınmamaktadır. Tezsiz programda yukarıdaki ücretler geçerlidir. Vakıf üniversitelerinde özel öğrenci olarak kabul gören lisans mezunu adaylar herhangi bir indirimden yararlanamazlar ve üniversite türü fark etmeksizin öğrenci statüsü alamazlar.

Her bölümde yüksek lisans yapılabilir mi?​

Her bölümde yüksek lisans yapılabilir mi?
Girebilirsiniz. Yüksek lisans eğitiminin en önemli özelliği lisans mezuniyetinizden farklı alanlarda eğitim imkanları sunuyor olmasıdır. Bazı programlar sadece kendi alanlarından mezun olanları kabul ediyorlar ama çok sayıda yüksek lisans programı farklı alanlardan gelen adayları kabul ediyor.

Kaç tane yüksek lisans yapabilir?​

Kaç tane yüksek lisans yapabilir?
Söz konusu yönetmeliğin 35 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında; “Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.” hükmü yer almıştır.

Yüksek lisans uzmanlık alan dersi zorunlu mu?​

Madde 5: Uzmanlık alan dersini alan lisansüstü öğrencinin derse devamı zorunludur. Her yarıyıl sonunda, öğrencinin durumu bir protokolle dersi açan öğretim üyesi tarafından Başarılı (BŞ) ve Başarısız (BZ) olarak Enstitüye bildirilir.

YTÜ yüksek lisans uzmanlık alan dersi nedir?​

Uzmanlık alan dersleri, tez aşamasındaki yüksek lisans ve doktora/sanatta yeterlik öğrencileri için danışmanları tarafından açılan kredisiz derslerdir. Uzmanlık Alan Dersleri yüksek lisans programlarında (3,0,0)0, doktora/sanatta yeterlik programlarında (5,0,0)0 sayısal ağırlıklı olarak düzenlenir.

Evet, çalışırken yüksek lisans yapmak artık daha kolay bir seçenek haline gelmiştir. İkinci öğretim programları sayesinde iş çıkışı derslere katılabilir ve iş yerinizden eğitim desteği alabilirsiniz. Bu sayede hem maddi destek hem de zaman yönetimi konusunda avantaj elde edebilirsiniz.

Yüksek lisans eğitimi devlet üniversitelerinde tezli olarak ücretsizdir. Ancak vakıf üniversiteleri veya tezsiz programlar ücretlidir. Ücretler üniversitelerin belirlediği tutarlara göre değişebilir. Bu konuda tercih yaparken üniversitenin kaynaklarından bilgi almanız önemlidir.

Yüksek lisans programlarında uzmanlık alan dersleri, öğrencilere danışman öğretim üyeleri tarafından alanlarıyla ilgili spesifik bilgilerin aktarılmasını ve güncel literatürü takip edebilme yeteneklerini kazandırmayı amaçlar. Bu dersler genellikle mezuniyet şartları arasında yer alır ve öğrencilere katkı sağlar.

Yüksek lisans dersleri genellikle tezli programlarda hafta içi 08:30-17:00, tezsiz programlarda ise hafta içi 19:00-22:00 saatleri arasında yapılmaktadır. Ders programları üniversiteye ve programa göre değişiklik gösterebilir, bu nedenle kayıt olurken ders programını detaylıca incelemeniz önemlidir.

Yüksek lisans yaparken öğretim görevlisi olunabilir. Araştırma görevlisi olarak hem yüksek lisans öğrencisi hem de akademik bir görev üstlenebilirsiniz. Ancak bu durum için YÖK'ün yayınladığı kadroları ve başvuru şartlarını dikkatlice incelemeniz gerekmektedir.

Herhangi bir bölümde yüksek lisans yapabilirsiniz, çünkü yüksek lisans programları genellikle farklı disiplinlerden ve alanlardan gelen öğrencileri kabul etmektedir. Bazı programlar kendi alanlarından mezunları tercih edebilirken, diğerleri farklı disiplinlerden gelen adayları da kabul edebilir.

Yüksek lisans eğitimi sırasında aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırmanız veya devam etmeniz mümkün değildir. Yani aynı anda sadece bir yüksek lisans programına kayıtlı olabilirsiniz.

Uzmanlık alan dersleri genellikle yüksek lisans programlarında zorunlu dersler arasında yer alır. Bu dersler, öğrencilere danışmanları tarafından belirlenen alanda özel bilgi ve deneyimler aktararak öğrencilerin uzmanlaşmalarını sağlar.

YTÜ'de uzmanlık alan dersleri, yüksek lisans ve doktora/sanatta yeterlik öğrencileri için danışmanlar tarafından kredisiz olarak açılan derslerdir. Bu dersler genellikle tez aşamasındaki öğrencilere destek olmayı amaçlar ve belirli bir ağırlıkta düzenlenir.

Geri