AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Calisanlarin yangina karsi sorumluluklari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çalışanların yangına karşı sorumlulukları nelerdir?​

Bir çalışanın yangın güvenliği konusunda yapabileceği en önemli görevlerden biri, kuruluşun acil durum eylem planı hakkında iyi bir çalışma bilgisine sahip olmaktır. Her çalışan, işe alımlarının başlangıcında ve prosedürlere aşinalık sağlamak için gerektiği kadar iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitilmelidir.
Yangın ekibinde kimler olur?
Yangın Söndürme Ekibi Kimlerden Oluşur? Söndürme ve kurtarma ekipleri en az 3’er, koruma ve ilk yardım ekipleri ise en az 2’şer kişiden oluşur. Kurumda sivil savunma servisleri kurulmuşsa; söz konusu ekiplerin görevleri, bu servislerce yürütülür. Her ekipte bir ekip başı bulunur.

Yangın Söndürme Eğitimi kim verebilir?​

Bu eğitimi alan kişilere Yangın Eğitmeni sertifikası verilmektedir. İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik kapsamında verilen Yangınla mücadele ekibi eğitimleri, işveren imzası olması durumunda iş güvenliği uzmanı tarafından da verilebilir.
Iş sağlığı ve güvenliğinde yangına karşı alınacak tedbirler nelerdir?
Yangın çıkışları açık tutulmalı, acil ışıklandırma sistemleri kurulmalıdır, Gereksiz yangın yükü kaldırılmalıdır, Korunma sistemi ve tahliye planı kontrol edilmeli ve güncellenmelidir. Her türlü işyerinde yangın söndürme tüpü bulundurulmalı, düzenli bakımları yaptırılmalı ve nasıl kullanılacağı öğrenilmelidir.
Söndürme ve kurtarma ekipleri en az 3′er kişiden; koruma ve ilk yardım ekipleri ise, en az 2′şer kişiden oluşur. Kurumda sivil savunma servisleri kurulmuş ise, söz konusu ekiplerin görevleri bu servislerce yürütülür. (4) Her ekipte bir ekip başı bulunur.
Yangın söndürme ekibinin görevleri nelerdir?
Söndürme ekibi yangın yerinin altındaki, üstündeki ve yanlarındaki odalarda gereken tertibatı alır, yangının genişlemesini önlemeye ve söndürmeye çalışır. Arama, Kurtarma ve Tahliye ekibi; yangın ve diğer acil durumlarda can ve mal kurtarma işlerini yapmaktır. Kurtarma ekibi öncelikli görevi canlıları kurtarmaktır.

Yangın Eğitim Sertifikası ne işe yarar?​

Yangın eğitimi sertifikası alan adaylar çalıştıkları kurum veya işletmelerde yangın genel bilgilerini verebilecek hale geleceklerdir. Yangın esnasında müdahale planını uygulayabilecekler, yangın önleme, söndürme ve kurtarma tekniklerini personele öğretebilecek hale geleceklerdir.

Acil bir durumda çalışanları bilgilendirmek ve bir acil durum bildirmek, belirlenmiş acil durum tahliye yollarını ve çıkışlarını bildirmek, engelli işçi ve engelli ziyaretçileri destekleme prosedürleri, çalışanları dikkate alma prosedürleri ve kurtarma ve tıbbi prosedürlerden oluşan yöntemlerden oluşmalıdır.
Yangın Ekipleri kimlerdir?

Orman yangınları kimin sorumluluğundadır?​

Yangının çıktığı mahalde orman içi, orman kenarı, ormana 10 Km. mesafede köy ve kasaba mevcut değilse, o zaman yangın hangi köy ve kasabanın mülki hudutları dahilinde vuku bulmuşsa o köy ve kasaba ilgilileri yangını söndürmekle mükelleftir. Listeleri vermeyen görevliler orman teşkilatınca mülki amire bildirilir.
Orman yangınlarında yangın amiri kimdir?
söndürülmesinde birinci yangın amiri, yangının çıktığı yörenin Orman İşletme Şefidir. Yangın mahalline İşletme Müdür Yardımcısının intikalinden itibaren yangın amirliği görevini Müdür Yardımcısı üstlenecek, yangın mahalline İşletme Müdürünün intikalinden itibaren yangın amiri İşletme Müdürü olacaktır.
Yangına nasıl yardım edebilirim?
YANGIN ANINDA YAPILMASI GEREKENLER Telaşa kapılmadan çevrede yangın ihbar düğmesi varsa ona basılmalıdır, 110 nolu telefondan yangın itfaiyeye bildirilmelidir. Yangının adresi en kısa ve doğru şekilde mümkünse yangının cinsi ile birlikte (bina, benzin, ahşap, araç vb)bildirilmelidir.

Yangın Amiri nedir?​

 

Similar threads

Geri
Üst