Calisanlara verilecek temel egitim minimum hangi duzenli araliklarla ve ne kadar sure olarak verilmelidir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Çalışanlara verilecek temel eğitim minimum hangi düzenli aralıklarla ve ne kadar süre olarak verilmelidir?​

Çalışanlara verilecek temel eğitimler, işin devamı süresince belirlenen düzenli aralıklar içinde; – Az tehlikeli işyerleri için en az sekiz saat, – Tehlikeli işyerleri için en az on iki saat, – Çok tehlikeli işyerleri için en az on altı saattir.

Işe alıştırma eğitiminin konuları nelerdir?​

Başarılı bir işe alıştırma programı içinde yer alması gereken konular 4 ana başlık altında şöyle sıralanabilir.
1 işçilere iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilmesi hangi kanunda belirtilmiştir?
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve kanunun yürütülmesine ilişkin çıkarılmış olan Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümlerince iş yerlerinde çalışanlara “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verilmesi yasal bir zorunluluktur.

Işveren hangi durumlarda çalışanların eğitim almasını sağlar?​

Anılan kanunun 17. maddesinin birinci fıkrasında; “İşveren, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini almasını sağlar. Bu eğitim özellikle; işe başlamadan önce, çalışma yeri veya iş değişikliğinde, işekipmanının değişmesi hâlinde veya yeni teknoloji uygulanması hâlinde verilir.

Çalışanlara verilen zorunlu iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin maliyetini kim karşılar?​

İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin maliyeti çalışanlara yansıtılamaz. İşveren tarafından karşılanır.
İş sağlığı ve güvenliği hangi konuları kapsar?
Genel konular. a) Çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, b) Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, c) İşyeri temizliği ve düzeni,

Başarılı bir işe alıştırma programı içerisinde yer alması gereken konular nelerdir?​

Başarılı bir işe alıştırma programı içinde yer almaşı gereken konular dört ana başlık altında şöyle sıralanabilir:

Işe alıştırma süreçleri nedir?​

İngilizce ‘onboarding’ olarak ifade edilen işe alıştırma süreci, yeni çalışanın işini yaparak öğrendiği, iş arkadaşlarıyla olan bağlantılarını kavradığı, diğer bölümlerle, müşterilerle, tedarikçilerle ilişkileri içselleştirdiği zaman dilimidir. İşe alıştırma süreci en az üç ay, en fazla bir yıl sürer.
Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri ile ilgili işverenin yükümlülükleri nelerdir?
işverenin yükümlülükleri

Çalışanların ISG Eğitimleri kimler tarafından ne kaydıyla verilir?​

Bu eğitimler işverence veya işveren tarafından görevlendirilen bilgi sahibi ve deneyimli çalışanlarca verilebilir. İşe başlama eğitimleri, temel eğitimlerin gerçekleştirilmesine kadar geçen sürede çalışanın tehlike ve risklere karşı korunmasını sağlayacak nitelikte olmalı ve uygulamalı olarak verilmelidir.

Geri