AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Calisan hamileler kacinci haftaya kadar calisabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çalışan hamileler kaçıncı haftaya kadar çalışabilir?​

37. Haftaya kadar çalışabilir ve kullanmadığınız 5 haftayı doğum sonuna aktarabilirsiniz. Ama her durumda 32. Haftada doktorunuzdan “çalışmasında sakınca yoktur” şeklinde rapor almak ve kurumunuza vermek zorundasınız.

Devlet memuru doğum izni ne kadar?​

1- Memura doğum yapmasından önce sekiz ve doğum yapmasından sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilmekte, çoğul gebeliklerde (ikiz, üçüz.) doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki haftalık bir süre daha ilave edilmektedir.
Öğretmenin doğum izni ne kadar?
a) Kadın sözleşmeli personele doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir.

Memur doğum izni parası alır mı?​

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “Doğum yardımı ödeneği” başlıklı 207 nci maddesi uyarınca: devlet memurlarından çocuğu dünyaya gelenlere 2500 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktarda doğum yardımı ödeneği verilir.

Doğum izninde memur maaş alır mı?​

Doğum izni sebebiyle Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenen geçici iş göremezlik ödeneği ilgilinin ücretinden düşülür.” “Sözleşmeli kadın personele, doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı hafta süre ile ücretli doğum izni verilir.” gereği maaşından bir kesinti olmayacaktır.
Süt izni olan fazla mesai yapabilir mi?
Yargıtay İçtihatlarında da; işçinin süt izni olan günlük 1,5 saatlik zamanda çalışması halinde bu sürenin fazla mesai olarak değerlendirilmesi gerektiği belirtilmiştir. Bu durumda kadın işçi kullanmadığı süt izni için her güne 1,5 saat denk gelecek şekilde fazla çalışma ücreti talep edebilecektir.

Kadın çalışanların süt izni günlük kaç saattir?​

→ 4857 sayılı İş Kanunu madde 74 düzenlemesine göre kadın işçilere 1 yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için gün içerisinde toplam 1,5 saatlik süt izin süresi verilir. Bu 1,5 saat, gün içerisinde parça parça kullanılır ve hangi saatlerde kullanılacağını kadın işçi belirler.

Öğretmen doğum izninde maaş alır mı?​

İdari izin kapsamı gibi değerlendirilmez. Fakat sözleşmeli öğretmen doğum izni ücretli mazeret izni kapsamında olduğundan sözleşmeli öğretmen maaşını alır. Kısaca ek ders alamaz, maaşını alır.
 
Geri
Üst