AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Calinti esya almak suc mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çalıntı eşya almak suç mu?​

Suç eşyasını satın alma veya kabul etme suçu kasten işlenebilen bir suçtur. Yani, fail tarafından satın alınan veya kabul edilen malın başka bir suçtan elde edildiğinin bilinmesi gerekir. Örneğin, hırsızlık, suçundan elde edildiği halde, bilmeden çalıntı malı satın alan kişi bu suç nedeniyle cezalandırılamaz.
Suç eşyasının satın alınması öncül suç mudur?
Bu anlamda suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi suçu öncül suça katılmamış olmak kaydıyla herkes tarafından işlenebilen bir suç tipidir. Suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi suçunun mağduru öncül suçun mağdurudur.

Hırsızlık yapan kişi ne kadar ceza alır?​

Hırsızlık Suçunun Cezası Ne Kadar? Hırsızlık suçu, TCK 141’de temel şekli ile düzenlenmiştir. Madde metni uyarınca, açıkta bırakılan eşyaya yönelik gerçekleştirilen hırsızlık fiili için suçu gerçekleştiren kişiye, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilecektir.
Çalıntı mal almanın cezası nedir?
MADDE 165. Bir suçun işlenmesiyle elde edilen eşyayı veya diğer malvarlığı değerini, bu suçun işlenmesine iştirak etmeksizin, satan, devreden, satın alan veya kabul eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.

Çalıntı Motor almanın cezası nedir?​

Çalıntı motor almanın cezası nedir sorusunun cevabını TCK 165’te bulabiliriz. TCK 165’e göre çalıntı olduğunu bildiğimiz motoru alırsak veya hediye dahi olursa kabul edersek TCK 165 çerçevesinde 6 aya kadar hapis veya 10 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.
Suç eşyası ne demek?
İspat aracı olarak yararlı görülen, suçta kullanılan veya suçun işlenmesine tahsis edilen ya da suçun işlenmesinde kullanılmak üzere hazırlanan, suçtan meydana gelen, üretimi, bulundurulması, kullanılması, taşınması, alım ve satımı suç oluşturan eşya.

TCK 165 1 maddesi nedir?​

Sanık hakkında uygulanması istenen 5237 sayılı TCK’nın 165 (1) madde ve fıkrasında aynen “Bir suçun işlenmesiyle elde edilen eşyayı satın alan veya kabul eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.” Hükmü yer almaktadır.
Hırsızlıkla suçlanan işçi ne yapmali?
4857 sayılı İş Kanunu’na göre, “İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması” haklı nedenle tazminatsız derhal feshi gerektirir.
 
Geri
Üst