- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 252.227
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Çalılar nelerdir?
Çalılık, ormanların tahribi ile meydana gelen 1-2 metre boyundaki ağaçcıkların oluşturduğu bitki formasyonuna denir. Bu formasyon asıl bitki formasyonu olmayıp insanların orman açma, orman yakma gibi faaliyetleri sonucu oluşur. Çalıların kışın yaprak döken ve dökmeyen (her dem yeşil) türleri bulunur.Bodur bitkiler nelerdir?
İlk bakışta küçültülmüş ağaç veya bonsai çağrıştırıyor olabilir. Oysa bodur bitki kavramı bunlarla sınırlı değil elbette. Çok büyümeyen çalı grupları, yer örtücüler, kaktüs ve sukulentler, tropikal salon bitkileri de bodur bitkiler grubu içinde yer almaktadır.Çalı ve bodur nerede yetişir?
Tam güneşli ortamda iyi gelişir.Kolay yetiştirilmesi, özellikle de denize olan dayanıklılığından dolayı Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerde rahat yetişen bitkilerdir.
Çalı çeşitleri nelerdir coğrafya?
Çalı Formasyonu Çalılar çok yıllık odunsu bitkiler olup ağaçlardan boyunun kısalığı ve uzamayı temin eden bir orta sürgünün olmayışı ile ayrılır. Çalı formasyonunda makiler, garigler ve psodomakiler yer alır. Maki: Maki, Akdeniz iklim bölgesinin bitki örtüsüdür.
Dış Mekan bitkileri Nelerdir?
Dış mekan süs bitkileri genellikle, parklarda, bahçelerde, yollarda, aktif ve pasif yeşil alanlarda kullandığımız bitkilerdir. Dış mekan bitkileri; büyük ağaçlar, çalılar, çiçekler, yer örtücü bitkiler, su bitkileri, saz ve bambu türleri, sarmaşıklar ve çim gibi çeşitlilikler göstermektedir.Bodur meyve ağaçları nelerdir?
Toplam 31 üründen, 31 adet listelendi.Bodur ağaç nerede görülür?
Bodur ağaç nerede yetişir sorusunun cevabı, Akdeniz ikliminden etkilenen ve maki bitki örtüsüne sahip yerlerin hepsinde kendine yer bulur şeklindedir. Özellikle İzmir şehri, bu türün en çok bulunduğu yerdir.
Çalı bitkisi nerede yetişir?
Sıcak ve güneşli yerlerde, ılıman iklimlerde, ışıklı ve yarı gölge yerde, nemli topraklarda yetişir.
Çalı toplulukları nelerdir?
Çalı Formasyonu Ağırlıklı olarak, ormanların tahribi sonucunda oluşan, kısa boylu ağaççıkların oluşturduğu topluluktur. ➢ Maki. örtüsü özelliği taşır. Kuraklığa dayanıklı, yıl boyunca yeşil kalan, kısa boylu (en fazla birkaç Page 3 3 m) ağaççıklardan ve çalılardan oluşur.Çalılar çok yıllık odunsu bitkiler olup ağaçlardan boyunun kısalığı ve uzamayı temin eden bir orta sürgünün olmayışı ile ayrılır. Çalı formasyonunda makiler, garigler ve psodomakiler yer alır. Maki: Maki, Akdeniz iklim bölgesinin bitki örtüsüdür.
Ladin çalı mıdır?
Bu beyaz ladin çeşidi, 10 yıl içinde 0,5 m’den (1,5 m) daha yükseğe çıkmayan, yavaş büyüyen bir çalıdır. Çalı, kısa dikenli dallardan oluşan yuvarlak bir büyüme alışkanlığına sahiptir.Ağaç türleri Nelerdir?
Ülkemizde ki ormanlarda yetişen ağaçlar, kavak, gürgen, sığla, çınar, ıhlamur, dişbudak, huş, kestane, sığla, ladin, ardıç, akçaağaç, kızılçam, göknar, sarıçam, fıstıkçamı, karaçam, servi, meşe, kayın, sedir ve kızılağaçtır.
Makinin özellikleri nelerdir?
Maki bitkileri Akdeniz ikliminin kurak koşullarına yani ortamdaki yetersiz sudan olabildiğince yararlanmaya uyarlanmış derin köklü, ufak ve sert yapraklı, hatta dikenli ağaçlık ve çalılardır.
Sert yapraklı ve kuraklığa dayanıklı olan, bodur ağaçlardan ve çalılardan oluşan maki Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde görülmektedir. Akdeniz ikliminin görüldüğü bölgeler ise Ede Bölgesi, Marmara Bölgesi ve Akdeniz Bölgesidir. Bu bölgelerde maki bitki örtüsü görülmektedir.