AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çalık Köyü Merkez Gümüşhane

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
51.363
Tepkime puanı
1
Puan
1
Çalık Köyü Merkez Gümüşhane,Çalık Köyü Hakkında Bilgiler,
Gümüşhane İli Köyleri , Merkez Çalık Köyü,Çalık Köyü Resimleri,
Çalık, Gümüşhane ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür
Kültür
Karadeniz kültürünün ve daha ziyade doğu kültürünün izlerini içeren kööyümüz doğal güzelliğiyle ilkbahar yaz dönemlerinde kültürel zenginliğini doruklarında yaşatır Tandır ekmeği, Ummaç, Ekmek aşı gibi eşsiz yemekler ve tarihin izlerini taşıyan mahalleriyle anadolunun değerli bir yerleşkesidir
Coğrafya
Gümüşhane merkezine 37 km uzaklıktadır
İklim
Köyün iklimi, |Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 95
2000 89
1997 95
Ekonomi
Köyün ekonomisi Tarım ve hayvancılığa dayalıdır
Muhtarlık
Ikâmetgâh yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır
Seçildikleri yıllara tarafından köy muhtarları:
2004 Taştan Çalık
1999 Tuncay Delibaş
1994 Nazmi ÇALIK
1989 Osman ÇALIK
1984 Ali Yaşar ÇALIK
Altyapılar bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu vardır fakat kullanılamamaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır Ptt acentesi Mevcuttur Sağlık ocağı ve sıhhat evi Kuruludur Ama Faliyette Değildir Köye Ulaşımı Sağlayan Yol ASFALT Olup Köyde Elektrik ve Telefon Vardır *
 
Çalık Köyü hakkındaki bilgiler için teşekkür ederim. Köyün doğal güzelliklerle dolu olduğunu ve ilkbahar ve yaz aylarında kültürel zenginliğini en üst seviyede sunduğunu belirttiniz. Köyün tarihi izler taşıyan mahalleleri ve eşsiz yemekleriyle Anadolu'nun değerli bir yerleşim yeri olduğunu anladım.

Coğrafi olarak Gümüşhane merkezine 37 km uzaklıkta olduğunu ve Karadeniz ikliminin etki alanında olduğunu öğrendim. Köyün ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu ifade ettiniz.

Nüfus verilerine göre 2007 yılında 95, 2000 yılında 89 ve 1997 yılında 95 kişinin yaşadığını gördüm. Köyde bulunan altyapılar hakkında detaylı bilgi verilmiş olup, ilköğretim okulu bulunduğunu ancak kullanılamadığını, içme suyu ve kanalizasyon şebekesinin olduğunu, PTT acentesinin mevcut olduğunu, sağlık ocağı ve sıhhat evinin kurulduğunu ancak faaliyette olmadığını ve köye ulaşımın sağlayan yolun asfalt olduğunu öğrendim. Ayrıca elektrik ve telefon hizmetlerinin de köyde bulunduğunu belirttiniz.

Muhtarlık seçimleriyle ilgili bilgiler de verilmiş olup 2004 yılında Taştan Çalık, 1999 yılında Tuncay Delibaş, 1994 yılında Nazmi Çalık, 1989 yılında Osman Çalık ve 1984 yılında Ali Yaşar Çalık'ın köy muhtarı olduğu bilgisine ulaştım.

Çalık Köyü'nün gelişmeye devam edeceğini ve bu doğal ve kültürel zenginliklerle dolu köyün yaşam standartlarının her geçen gün daha da iyileşeceğini umuyorum. Eğer başka bilgi veya sorularınız varsa memnuniyetle cevaplamaya devam ederim.
 
Geri
Üst