AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çalca Köyü Merkez Kütahya

SoruCevap

Yeni Üye
Merkez Çalca Köyü - Çalca Köyü Hakkında - Çalca Köyü Tanıtımı - Çalca Köyü Resimleri

Çalca Mahallesi, Kütahya ilinin Merkez ilçesine bağlı bir mahalledir.

Tarihçe

İlk zamanlarda bulunduğu tepelerde bulunan ÇALI'lardan alarak ÇAĞLICA adını almıştır. Daha sonra zamanla ÇALCA Köyü ismine dönüşmüştür. Halen Eski ÇALCA köyü İçişleri Bakanlığı Belediyeler Kanunu kararı ile, ÇALCA Mahallesi adını almıştır.

Kültür

Mahalle'nin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Coğrafya

Kütahya - Eskişehir karayolu'nun 7 Km.sindeki Eski Azot (Yeni Yıldız Center Fb.) ayrımından Batı Bölgesi istikametine (Sol tarafa) 2 km. gidilir. kent merkezine 9 km. uzaklıktadır. Eski köy olan ÇALCA Mahallesi yerleşim alanı nüfusunun yarısından fazlası çukur bir bölüme yerleşmiş, tahmini olarak 1985 yılından itibaren de mahalle kenarlarındaki yamaç ve tepelere Binalar inşa edilerek yaklaşık 2 km. alanda yerleşik durumdadır.

İklim

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içindedir.
Nüfus [değiştir]
Yıllara göre Eski ÇALCA köyü yeni ÇALCA Mahallesi Nüfus verileri
2007
2000 410
1997 466

Ekonomi

Eski ÇALCA Köyü, yeni ÇALCA Mahallesinin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca Kütahya'da ve Mahalleye yakın Fabrika ve İşletmelerinde çalışırlar.

Altyapı Bilgileri

ÇALCA Mahallesinde İlköğretim okulu vardır. İlköğretim 1.2.3. cü Sınıflar okumaktadır. Fakat Taşımalı Sistemle Kütahya Merkezinde İlköğretim 4.5.6.7.8 Sınıflar okumaktadır. ve Lise'de okuyan Öğrenciler, mevcuttur. Kütahya Belediyesi tarafından Mahallenin çeşitli sokaklarına kaldırım taşı döşenmiştir. Ayrıca Temizlik (Çöp) işleride Belediye tarafından yürütülmektedir. İçme Suyu Şebekesi ve Kanalizasyon Şebekesi vardır. PTT Şubesi yoktur, ancak PTT acentesi vardır. Sağlık Ocağı ve Sağlık evi yoktur. Ama 15 Günde bir Sağlık Hizmeti, Mahalle Camii odasında verilmektedir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol Asfalt olup Elektrik, Sabit Telefon ve İnternet hizmeti vardır.

Kaynak : Yerel Net - wikipedia

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Geri