AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cakma urun satmak suc mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çakma ürün satmak suç mu?​

Sahte ürün satılması marka tecavüzüne girmekte olup satışını yapan kişi bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yirmi bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılmaktadır.

Taklit ürün satmak yasak mı?​

Marka hakkına tecavüzün ne olduğu 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanununun 29.maddesine sayılmıştır. Marka hakkına tecavüzün uygulamada ve günlük hayattaki örnekleri, çakma ürünler, birebir taklit ürünler, imitasyon ürünler, saat, takı, gözlük, t-shirt, gömlek, pantolon gibi ürünlerdir.

Çakma Nike satmak yasak mı?​

Çakma Nike satmak yasak mı?
Yargıtay cezayı bozdu: ‘Çakma’ ürün satmak ‘suç’ değil.

Replika ürün satmak yasak mı?​

1 cevap. Replika uretimi yasal degildir. Alıntidir; Replika ürünlerin imalatı, yapımı ve satışı 556 sayılı KHK kapsamında marka hakkına tecavüz sayılan fiillerdendir.

Taklit ürün satmanın cezası var mı?​

Markayı ya da ayırt edilemeyecek kadar benzerini kullanmak suretiyle markayı taklit etmek, bu ürünleri satmak, dağıtmak, ihraç etmek, ticari amaçla elde bulundurmak gibi durumlarda 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile yirmi bin güne kadar adli para cezası mevcut” diye konuştu.

Sahte ürün yapmanın cezası nedir?​

Sahte ürün yapmanın cezası nedir?
3 yıla kadar hapis cezası var Başkasına ait marka hakkına iktibas veya iltibas suretiyle tecavüz ederek mal üreten, satan, ticari amaçla satın alan, nakleden veya depolayan kişilere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 20 bin güne kadar adli para cezası verilecek.
Taklit çanta satmanın cezası nedir?​
556 sayılı KHK Madde 61/A göre Ceza hükümleri ; Başkasına ait marka hakkına iktibas veya iltibas suretiyle tecavüz ederek mal veya hizmet üreten, satışa arz eden veya satan kişi bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yirmibin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.
Çakma ürün satmak caiz mi?​
“İmitasyon ürün üretip satmak suçtur, kullanmak caiz değildir.”

Taklit ürün nereye şikayet edilir?​

Taklit ürün nereye şikayet edilir?
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluğunda bulunan sanayi ürünlerine ilişkin ihbar ve şikayetlerin Türkiye’nin her yerinden doğrudan ilgili birimlere yapılabilmesini sağlayan Alo 130 Ürün Güvenliği İhbar ve Şikâyet Hattı aktif olarak hizmet veriyor.

Internet üzerinden alınan bir ürün sahte ise ne yapılır?​

Eğer internetten kredi kartı ile satın aldığınız ürün sahte çıkar ve satın aldığınız şirket mağduriyetinizi gidermezse alışverişi yaptığınız kredi kartını veren bankaya başvurun. İnternetten aldığınız ürün sahte çıkarsa ve şirket bu durumu düzeltmez ise ürünü aldığınız kredi kartını size veren bankaya başvurun.

Imitasyon ürün ne demek?​

Gerçeğine benzetilerek yapılmış olan eşyalara imitasyon denir. Herhangi bir ürün kopyalanarak birebir benzeyen başka bir ürün çıkarılması, taklit edilmesidir.

Bir firmayı nasıl şikayet edebilirim?​

Bir firmayı nasıl şikayet edebilirim?
BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi’ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi’ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.

Marka ürün satmak yasal mı?​

Hiç kimse ve hiçbir işletme tescilli bir markanın sahibinin izni olmadan satış, dağıtım, ticaret yapmamalı.” değerlendirmesinde bulundu. “Marka üzerindeki haklar hukuken açıkça belirtilmiş. Hapis ve para cezasıyla karşılaşmamak için kesinlikle tescilli bir ürün izinsiz satılmamalı.

Çakma ürün satın almak caiz mi?​

Internetten alınan ürünün orjinal olup olmadığını nasıl anlarız?​

Internetten alınan ürünün orjinal olup olmadığını nasıl anlarız?
ÜTS Kaydını sorgulamak Sağlık Bakanlığı’nın bir uygulaması olan Ürün Takip Sistemi üzerinden ürünlerin barkodları aracılığı ile ürünün kaydının olup olmadığını anlayabilirsiniz. Ancak sahte ürünlerin barkodları da sahte olduğundan bu sizi doğru yere ulaştırmayacaktır.
Aldığım ürün sahte çıktı ne yapmalıyım?​
Orijinal denilerek satılan ürünün sahte ve imitasyon olduğunu öğrenen tüketiciler, seslerini duyurmak için Tüketici Hakem Heyetine ve ürünlerin distribütörlüklerine başvuruyor.
Vans orjinal olup olmadığı nasıl anlaşılır?​
Gerçek Vans ayakkabılarda dikişler sıkı ve düzdür. Bir delikte iki dikiş bulunacak şekilde çift dikiş varsa ayakkabılar muhtemelen gerçek değildir. Aynı şekilde dikiş desenlerinden herhangi biri düz değilse veya delikler düzensiz mesafelerde ise ayakkabılar muhtemelen sahtedir.

Çakma forma satmak yasak mı?​

Çakma forma satmak yasak mı?
6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanununun 29.maddesine göre; marka sahibinin izni alınmadan, markayı veya ayırt edilemeyecek kadar benzerinin kullanılmasıyla markayı taklit etmek, çakma, taklit, imitasyon ürünleri satmak, dağıtmak, başka bir şekilde ticaret alanına çıkarmak, ithal işlemine tabi tutmak, ihraç etmek, ticari …

Taklit ürün satmanın cezası nedir?​

Taklit marka nereye şikayet edilir?​

Çakma kıyafet satmak yasak mı?​

Çakma kıyafet satmak yasak mı?
 
Çakma ürün satmak yasaldır.

Yanıtınız nedir?​

Çakma ürün satmak suç teşkil edebilir ve marka hakkına tecavüz anlamına gelebilir. Bu durumda satış yapan kişi bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ve yirmi bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılabilir. Sahte ürünler üretip satmak, marka hakkına tecavüz anlamına geldiği için yasalara aykırıdır ve ciddi sonuçları olabilir. Bu nedenle, çakma ürün satmak suç teşkil edebilir ve dikkatli olmak önemlidir.
 
Geri
Üst