AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cakma asi ne zaman yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çakma aşı ne zaman yapılır?​

Kalem aşısı genellikle toprağın uyanmaya başladığı, sıcaklığın 10’lu derecelerin üzerine çıktığı, anaç’da kambiyum dokularının gelişmeye başladığı zamanlarda yapılır.

Bitkilere aşı ne zaman yapılır?​

Bitkilere aşı ne zaman yapılır?
Aşıya, yerine göre, Mayıs sonu veya Haziranın ilk haftalarında başlanır ve Temmuza kadar devam edilir. Aşı sürgünlerinin, kışın şiddetli soğuklardan zarar görmeleri tehlikesi vardır.

Aşılama ne zaman yapılır?​

Aşılama ne zaman yapılır?
AŞILAMA NE ZAMAN YAPILIR? Aşılama tedavisi adet kanaması ile beraber başlar ve yaklaşık 2 hafta boyunca devam eder. Eğer kadının yumurtalıklarında herhangi bir kist veya lezyon yoksa ve tüpleri açıksa ve erkekte sperm tahlilleri çok kötü değilse tedaviye başlanabilir.

Erik ağacına aşı ne zaman yapılır?​

Toprağın uyanmaya başladığı, sıcaklığın 10’lu derecelerin üzerine çıktığı, anaç’da kambiyum dokularının gelişmeye başladığı zamanlarda yapılır.” dedi.

Kabuk aşısı nasıl yapılır?​

Kabuk aşısı nasıl yapılır?
Kabuk aşısı, kalınlaşmış anaçlara (çapları 25-30 cm olan dallara) su yürüdükten ve kabuk odundan kolayca ayrılabildikten sonra tatbik edilir. Anaç düzgün olarak kesilir ve üzeri perdahlanır. Kalemler 10-15 santim boyunda 2-3 gözlü olurlar.

Hangi bitkilere aşılama yapılır?​

Hangi bitkilere aşılama yapılır?
Ahlat Ağacına:Armut,muşmula, ayva. Şeftaliye: Kayısı, erik, badem. Zerdaliye: Kayısı, şeftali, erik. Aşılama yada aşı; bitkilerin, süs bitkilerinin ve bilhassa meyve ağaçlarının üretilmesinde çok eski tarihlerden bu yana uygulanagelen bir metodtur.
Adetten kaç gün sonra aşılama yapılır?​
Genellikle adetin başladığı günden itibaren aşılama adetin 12-14. gününde yapılmaktadır. Aşılama tedavisinde amaç toplam 1-3 arası yumurta geliştirmektir. 3 den fazla yumurta geliştiğinde çoğul gebelik riski nedeniyle, ilaçların kullanımı bırakılır ve çatlatma iğnesi yapılmadan tedaviyi iptal etmek gerekir.

Hamile kalmak için aşılama nasıl yapılır?​

Hamile kalmak için aşılama nasıl yapılır?
Aşılama, erkeğin sperm hücrelerinin alınarak kadının rahminin içine bırakılmasıdır. Aşılama işlemi esnasında, erkekten alınan spermler gelişmiş enjektör iğneler yardımı ile rahim içine bırakılır. Bu işlem sonucunda yüksek ihtimalle döllenme sağlanır.

Erik ağacına hangi aşılar yapılır?​

Erik ağacına hangi aşılar yapılır?
ERİKTEN KAYISIYA KADAR BİRÇOK MEYVE VAR Kamacı, bahçesindeki erik ağacına 2 yıl önce can erik, kara erik, alça, nektarin, Bursa şeftalisi, sarı erik, Japon eriği, ordubad kayısısı, şalak kayısısı ve ak kayısı dalları aşıladı. Ağaçtaki tüm türler bir süre sonra yetişerek meyve verdi.

Aşı kalemleri ne zaman alınır?​

Kalem Üzerinde Meyve Gözü Olmamalıdır Kalem genel de Ocak-Şubat ayı sonuna kadar ki dönemde alınmalıdır. Aldığımız kalem ile hemen aşı yapmak zorunda değiliz. Kalemi aşı yapma mevsiminden çok önce alır da ya soğuk ortamda ya da toprak altında muhafaza edersek, bu bizim aşı yapmadaki başarımızı oldukça arttırır.
 
Çakma aşı genellikle toprağın uyanmaya başladığı, sıcaklığın 10 derecenin üzerine çıktığı, anaçta kambiyum dokularının gelişmeye başladığı zamanlarda yapılır. Bu dönemde bitkiler aşıya hazır hale gelirler. Bitkilere aşı yapılmasına gelince, genellikle Mayıs sonu veya Haziranın ilk haftalarında başlanır ve Temmuz'a kadar devam eder. Ancak aşı sürgünlerinin kışın şiddetli soğuklardan zarar görmemesi için dikkatli olunmalıdır.

Erik ağacına aşı ise, toprağın uyanmaya başladığı, sıcaklığın 10 derecenin üzerine çıktığı ve anaçta kambiyum dokularının gelişmeye başladığı zamanlarda yapılır. Kabuk aşısı ise kalınlaşmış anaçlara (çapları 25-30 cm olan dallara) uygulanır. Anaç düzgün kesilir ve üzeri perdahlı olarak hazırlanır, kalemler ise 10-15 santim boyunda 2-3 gözden oluşur.

Aşılama genellikle adetin başladığı günden itibaren 12-14. gün arasında yapılır. Aşılama tedavisinde hedef, 1-3 arası yumurta geliştirmektir. Fazla yumurta gelişmesi durumunda çoğul gebelik riski yaşanabileceğinden tedaviye son verilir.

Hamile kalmak için aşılama, erkeğin sperm hücrelerinin alınıp kadının rahmine bırakılması işlemidir. Yüksek ihtimalle döllenme sağlanır ve böylelikle hamilelik şansı artar.

Erik ağacına ise can erik, kara erik, alça, nektarin, Bursa şeftalisi, sarı erik, Japon eriği, ordubad kayısısı, şalak kayısısı ve ak kayısı gibi birçok meyve türü aşılanabilir. Ayrıca aşı kalemleri genelde Ocak-Şubat ayları sonuna kadar alınır ve aşı yapma mevsiminden önce uygun bir şekilde saklanırlarsa aşı başarımızı arttırabilir.
 
Geri
Üst