AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cahit Arf 1910 da ne yapti?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.074
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Cahit Arf 1910 da ne yaptı?​

Cahit Arf, 1910 – 1997 yılları arasında yaşamış dünyaca ünlü matematikçi. Cisimlerin kuadratik formlarının sınıflandırılımasında ortaya çıkan ve kendi adıyla anılan “Arf Sabiti“, “Arf Halkaları” ve “Arf Kapanışları” gibi terimleri bularak, matematik ve bilim dünyasına önemli katkılarda bulundu.

Cahit Arf 1939 da ne oldu?​

Cahit Arf 1939 da ne oldu?
Cahit ARF’ın ilk çalışması, 1939 yılında Almanya’nın ünlü bir matematik dergisi olan Crelle Journal Dergisi’nde yayınlanmıştır. Cahit ARF çözülebilen cebirsel denklemlerin bir listesini yapmak amacıyla Göttingen’de ünlü matematikçi Hasse’nin doktora öğrencisi oldu. Hasse’nin önerisiyle özel hallerle problemini çözdü.

Cahit Arf 1981 da ne oldu?​

Cahit Arf 1981 da ne oldu?
1974’de TÜBİTAK Bilim Ödülü, 1980’de İTÜ ve KTÜ Onur Doktorası, 1981’de de ODTÜ Onur Doktorası’nı aldı. Genç yaşta Mainz Akademisi Muhabir Üyeliğine seçildi ve Türkiye Bilimler Akademisi Onur Üyesi oldu.

Cahit Arf 1932 da ne yaptı?​

Cisimlerin kuadratik formlarının sınıflandırılımasında ortaya çıkan ve kendi adıyla anılan “Arf Sabiti“, “Arf Halkaları” ve “Arf Kapanışları” gibi terimleri bularak, matematik ve bilim dünyasına önemli katkılarda bulundu. Yüksek öğrenimini Fransa’da Ecole Normale Superieure’de 1932′de tamamladı.

Cahit Arf hangi alanlarda çalışmalar yapmıştır?​

Cahit Arf hangi alanlarda çalışmalar yapmıştır?
Cebir, sayılar teorisi, esneklik (elasticity) teorisi, analiz, geometri ve mühendislik matematiği gibi çok çeşitli alanlarda yaptığı çalışmalarla matematiğe temel katkılarda bulunan Arf, 20’den fazla özgün yayın vermiştir.

Cahit Arf Türk mü?​

Cahit Arf Türk mü?
1910 – 1997 yılları arasında yaşayan Cahit Arf, bilimin ve bilimsel düşüncenin yayılması için ömrü boyunca çabalamıştır. İşte, Cahit Arf’in hayatına ilişkin bilgiler. Türk matematikçi, bilim insanı, TÜBİTAK Bilim Kolu eski başkanı Cahit Arf, 11 Ekim 1910 tarihinde Selanik’te dünyaya geldi.
Cahit Arf hangi üniversiteden mezun oldu?​
Göttingen Üniversitesi1937–1938École Normale Supérieure1930–1932Cahit Arf/Üniversite

Matematiğin dehası kim?​

Matematiğin dehası kim?
Archimedes ( Arşimet) (MÖ 287–212 ) Arşimet, bir mühendis, matematik teorisyeni, astronom ve mucitti. Pratik meselelerde matematik kullanmak konusunda uzmandı. Tüm hayatı boyunca Fizik ile ilgili matematiksel formülleri keşfetmek için çalıştı.

Arf Kanunu Nedir?​

Arf Kanunu Nedir?
Arf değişmezi, Cahit Arf’ın matematik alanında yaptığı dünyaca kabul görmüş matematiksel değerdir. Cisimlerin kuadratik formlarının sınıflandırılması üzerine yaptığı çalışmada bulduğu formüldür.
 
Cahit Arf, Türk matematikçi ve bilim insanıdır. 1910 - 1997 yılları arasında yaşayan ve matematik dünyasına önemli katkılarda bulunan Cahit Arf, cebir, sayılar teorisi, esneklik (elasticity) teorisi, analiz, geometri ve mühendislik matematiği gibi geniş bir alanda çalışmalar yapmıştır. Fransa'da Ecole Normale Superieure'de yüksek öğrenimini tamamlamış ve Almanya'da ünlü matematik dergisi Crelle Journal Dergisi'nde çalışmaları yayınlanmıştır.

Cahit Arf'ın 1939 yılında Almanya'da yayınlanan ilk çalışması, cebirsel denklemlerin çözümü üzerine önemli bir katkı olmuştur. Hasse'nin doktora öğrencisi olarak özel hallerle ilgili çalışmalar yapmış ve bu alanda başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Arf, 1980 ve 1981 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Onur Doktorası almış, aynı zamanda Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden de Onur Doktorası unvanı verilmiştir. Ayrıca TÜBİTAK Bilim Ödülü de sahibi olmuştur.

Cahit Arf'ın en önemli katkılarından biri de cisimlerin kuadratik formlarının sınıflandırılmasında bulduğu "Arf Sabiti", "Arf Halkaları" ve "Arf Kapanışları" gibi terimlerdir. Matematiksel alanda yaptığı bu çalışmalarla Arf değişmezi olarak da bilinen değeri oluşturmuştur. Cahit Arf, Türk matematik ve bilim dünyasına önemli bir miras bırakmıştır.
 
Geri
Üst