AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cagri merkezi egitimi nasil verilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Çağrı merkezi eğitimi nasıl verilir?​

Çağrı Merkezi Eğitimi Nasıl Verilir? Çağrı merkezi eğitimi, üniversitelerin ön lisans programlarında “Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü” adıyla örgün ya da açık öğretim şeklinde verilir. Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü’nden mezun olmayan kişiler ise özel kurs merkezlerinin düzenlediği çağrı merkezi eğitimine katılabilir.

Müşteri Temsilcisi sertifikası nasıl alınır?​

Müşteri Hizmetleri Temsilcisi Sertifikası Sınavı Kurs bitirme sınavı yapılır. Kurs bitirme sınavına katılan ve en az 100 puan üzerinden 45 puan alan kursiyerler başarılı sayılır. Yanlış cevaplar doğruları götürmez. Örneğin 25 soruluk bir sınavda 12 doğru cevabınız varsa sınavda başarılı olursunuz.

Çağrı Merkezi Sertifikası ne işe yarar?​

Çağrı Merkezi Sertifikası ne işe yarar?
Çağrı Merkezi elemanı kursu Çağrı Merkezi Elemanı mesleğini yürüten ve ya yürütmek isteyen bireylerin, Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı 544 saatlik Çağrı Merkezi Elemanı Eğitimi sonunda alması öngörülen sertifikadır.

Çağrı merkezi Müşteri Temsilcisi nasıl olunur?​

Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?
- Lise mezunu olmak,
- Üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan İletişim, İşletme, İktisat, Halkla İlişkiler gibi bölümlerinden mezun olmak,
- Tercihen özel eğitimlere katılarak sertifika sahibi olmak.

Çağrı Merkezi Kursu nedir?​

Çağrı Merkezi Elemanı Kursu ise Çağrı Merkezi Elemanı mesleğini yürüten ve ya yürütmek isteyen bireylerin, 544 saatlik Çağrı Merkezi Elemanı Eğitimi sonunda alması öngörülen sertifikadır. (Kurs bitirme belgesidir.)

Halkla ilişkiler sertifikası nasıl alınır?​

Halkla ilişkiler sertifikası nasıl alınır?
Halkla İlişkiler Sertifikası Konuları tamamladıktan sonra sınav otomatik olarak karşınıza çıkmaktadır. Sertifika sınavını 100 üzerinden en az 60 alarak başarıyla tamamlayan kişilere Halkla İlişkiler Belgesi (katılım sertifikası) verilmektedir.
Çağrı merkezi kursu var mı?​
Çağrı Merkezi Elemanı Eğitimi Süresi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2010 yılında oluşturulan eğitim programı 544 saat olarak planlanmıştır. 544 saatlik eğitim yaklaşık olarak 6 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır.

Çağrı merkezi eğitimi genellikle üniversitelerin ön lisans programları içerisinde "Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü" adı altında örgün veya açık öğretim şeklinde verilmektedir. Bu programdan mezun olmayan bireyler ise özel kurs merkezlerinin düzenlediği çağrı merkezi eğitimine katılabilirler.

Müşteri Hizmetleri Temsilcisi Sertifikası alabilmek için bir kurs bitirme sınavına girmeniz gerekmektedir. Başarı için en az 100 puan üzerinden 45 puan almanız gerekmektedir. Bu sınavlarda yanlış cevaplar doğru cevapları etkilememektedir. Örneğin, 25 soruluk bir sınavda 12 doğru cevabınız varsa sınavı başarıyla tamamlamış olursunuz.

Çağrı Merkezi Sertifikası, çağrı merkezi elemanı olarak çalışan veya çalışmak isteyen bireylerin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış 544 saatlik bir eğitim programını tamamladıktan sonra aldığı belgedir.

Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi olmak isteyen bireylerin genellikle lise mezunu olmaları gerekmektedir. Ayrıca İletişim, İşletme, İktisat, Halkla İlişkiler gibi alanlardan üniversite mezunu olmak da tercih sebebi olabilir. Özel eğitimlere katılarak sertifika sahibi olmak da Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi olmak için önemli bir adımdır.

Çağrı Merkezi Kursu, çağrı merkezi elemanlarının işlerinde başarılı olmaları için 544 saatlik bir eğitim programıdır. Bu eğitim programını başarıyla tamamlayan bireylere bir kurs bitirme belgesi verilmektedir.

Halkla İlişkiler Sertifikası alabilmek için ilgili konuları tamamladıktan sonra bir sınava girmeniz gerekmektedir. Bu sınavı 100 üzerinden en az 60 alarak başarıyla tamamlayan kişilere Halkla İlişkiler Belgesi verilmektedir.

Çağrı Merkezi Elemanı Eğitimi genellikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen bir eğitim programı çerçevesinde verilir ve genellikle 544 saat sürebilir. Bu eğitim programı genellikle yaklaşık 6 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu alanda farklı saatlerde eğitim programları da bulunmaktadır.

Geri