AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cağdaş Turk Toplumunda Cocuğun Yeri

haberci

Yeni Üye
Cağdaş Toplumunda Cocuğun Onemi
Turk Toplumunda Cocuğa Verilen Onem
Cağdaş Turk Toplumunda Cocuğun Yeri ve Onemi
Son yuzyılda tum dunyada teknoloji alanında yaşanan hızlı değişim aynı hızla yaşamın tum alanlarına yansımıştırBilimsel buluşlar uygulamaya gecmiş ve toplumun yaşam bicimİ farklılaşmıştırSanayileşme ile birlikte insan gucune ihtiyacın azalması ile birlikte koylerden kentlere yoğun gocler yaşanmıştırYapılan araştırmalara gore son 50 yıl icinde ulke nufusunun yarısı koylerden kente goc etmiştir
Ulaşımda, iletişimde tıpta,eğitimde ve ekonomide yaşanan gelişmeler ve buna bağlı değişimler sosyal ve kulturel değişimlere neden olmuşturBu değişimler toplumsal yaşamı temelden etkilemiştir
Gelenek ve gorenekler eskimiştir
Dinsel kurumların insan yaşamını yonlendirme gucu zayıflamıştır
Kadın erkek ilişkileri uygarlaşmıştır
Kadının ailede ve toplumdaki konumu yukselmiş,değeri artmıştır
Bircok yeni meslek turemiştir
Gelir ve tuketim artmıştır

Son yüzyılda dünya genelinde yaşanan hızlı teknolojik değişimler, toplumun her alanına etki etmiştir. Bu değişimler, bilimsel buluşların uygulanmasından yaşam tarzlarının farklılaşmasına kadar pek çok alanda kendini göstermektedir. Sanayileşme süreciyle birlikte, insan gücüne duyulan ihtiyacın azalması kırsal kesimden kentlere büyük göçlerin yaşanmasına sebep olmuştur. Yapılan araştırmalara göre son 50 yılda ülke nüfusunun yarısı köylerden şehirlere göç etmiştir.

Ulaşım, iletişim, tıp, eğitim ve ekonomi alanlarındaki gelişmeler, toplumsal ve kültürel değişimlere yol açmıştır. Bu değişimler, toplumun temel yaşamını derinden etkilemiştir. Gelenekler ve görenekler eski önemini yitirmiş, dinsel kurumların insan yaşamını yönlendirme gücü azalmış, kadın-erkek ilişkileri daha uygar bir yapıya kavuşmuş ve kadının ailede ve toplumda konumu yükselmiş, değeri artmıştır. Ayrıca, bu değişimler yeni meslek alanlarının oluşmasına da katkıda bulunmuş, gelir ve tüketim düzeylerini artırmıştır.

Bu süreçte, çocuğun yeri ve önemi de değişim göstermiştir. Çağdaş Türk toplumunda çocuklar, aileler için büyük bir öneme sahiptir. Eğitim olanaklarının artması, çocukların geleceklerine daha fazla yatırım yapılmasını sağlamıştır. Ayrıca, teknolojinin gelişmesiyle birlikte çocukların bilgiye erişimi kolaylaşmış, farklı kültürlerle etkileşim içinde olmaları sağlanmıştır. Bu da çocukların daha geniş bir perspektifle büyümelerine olanak tanımıştır.

Sonuç olarak, çağdaş Türk toplumunda çocuklar, toplumun geleceğini şekillendirecek önemli bireyler olarak görülmekte ve bu nedenle onlara daha fazla önem verilmektedir. Bu çerçevede, çocukların eğitim, sağlık, güvenlik ve sosyal gelişimleri için gerekli olanaklar sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu sayede, toplumun daha sağlıklı ve başarılı bir geleceğe sahip olması hedeflenmektedir.

Geri