AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cag Universitesi Ozel mi devlet mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Çağ Üniversitesi Özel mi devlet mi?​

Çağ Üniversitesi, Mersin ilinde, kar amacı gütmeyen özel bir üniversitedir. Resmi olarak 9 Temmuz 1997’de Bayboğan Eğitim Vakfı tarafından Adana’da kurulmuştur.

Yaşar Bayboğan öldü mü?​

Yaşar Bayboğan öldü mü?
Tarsus’a bağlı Yenice beldesi sınırları içerisinde bulunan ve vakıf üniversitesi olan Çağ Üniversitesi ile Çağ Okullarının sahibi ve kuruculuğunu yaptı, mütevelli heyeti başkanı oldu. 11 Temmuz 2011’de Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu beldesinde denizde yüzerken kalp krizinden öldü.

Çağ Üniversitesi nereye bağlı?​

Tarsus ilçesine bağlıdır. Çağ Üniversitesi haritası Mersin ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Çağ Üniversitesi posta kodu 33400.

Çağ Üniversitesi ne zaman kuruldu?​

Çağ Üniversitesi ne zaman kuruldu?
9 Temmuz 1997Çağ Üniversitesi / Kuruluş tarihi
Mersin Çağ Hukuk kaç yıl?​
Burs süresi fakültelerde Hazırlık+ 4 yıl, Meslek Yüksekokulunda ise (Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik bölümü hariç) 2 yıldır.

Çağ Üniversitesi hangi bölümler var?​

Çağ Üniversitesi hangi bölümler var?
ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ’ndeki Tüm Lisans Programları (Alfabetik Sırada)
- Hukuk (%50 İndirimli)
- Hukuk (Burslu)
- İngilizce Mütercim ve Tercümanlık (%50 İndirimli)
- İngilizce Mütercim ve Tercümanlık (Burslu)
- Psikoloji (İngilizce) (%50 İndirimli)
- Psikoloji (İngilizce) (Burslu)
- Türk Dili ve Edebiyatı (%50 İndirimli)

Yaşar Bayboğan kim?​

Anadolu’daki ilk Vakıf Üniversitesi’nin kurucusu olan BAYBOĞAN çiftçi bir babanın oğludur. Adana Ticaret Lisesi’ni bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi’nde İktisat eğitimi almış, aynı üniversitede yüksek lisans çalışmalarını yapmış ve bu dönemde yine aynı üniversitede dersler vermiştir.

Gökhan Bayboğan kimdir?​

Gökhan Bayboğan kimdir?
1977’de Adana’da doğan Gökhan Bayboğan, ilk, orta ve lise öğrenimini Çağ Koleji’nde tamamladı. Okluda basketbol takım kaptanlığı, öğrenci konsey başkanlığı yaptı. Ayrıca SASA Basketbol Kulübünde lisanslı sporcuydu. İngiltere’de Essex Üniversitesi’nde ekonomi okudu.

Adana Çağ Üniversitesi arası kaç km?​

Üniversitemiz Adana’ya 20, Mersin’e 35, Tarsus’a ise sadece 15km uzaklıktadır.

Çağ Üniversitesi sahibi kimdir?​

Çağ Üniversitesi sahibi kimdir?
Yaşar BAYBOĞAN, 1937 yılında Adana Karaisalı doğumludur. Anadolu’daki ilk Vakıf Üniversitesi’nin kurucusu olan BAYBOĞAN çiftçi bir babanın oğludur.
Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi nerede?​
İletişim
Adres | Çağ Üniversitesi Yaşar Bayboğan Kampüsü Adana-Mersin Karayolu üzeri 33800 Yenice/MERSİN
Telefon | +90 324 651 48 00
Fax | +90 324 651 48 11
Email | [email protected]

Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesinde hazırlık var mı?​

Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesinde hazırlık var mı?
Eğitim dili %30 ve %100 İngilizce olan bölümlerde Hazırlık zorunludur.

Mersin Üniversitesi Hukuk Fakültesi var mı?​

Hukuk Fakültesi.

Çağ Üniversitesi paralı mı?​

Çağ Üniversitesi paralı mı?
Çağ Üniversitesinde eğitim-öğretim ücretlidir. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında öğrenim ücreti tüm lisans programları ve zorunlu hazırlık sınıfı için 38.842,59- TL. + KDV; ön lisans programları ve ön lisans zorunlu hazırlık sınıfı için 19.421,30-TL.+ KDV’dir.

Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi ne kadar?​

Fakülteler Tüm Lisans programları için yıllık ücret 38.842,59.-TL. + K.D.V. Meslek Yüksekokulu Tüm Programlar için yıllık ücret 19.421,30.-TL. + K.D.V.

Çağ Üniversitesi, Mersin ilinde yer alan kar amacı gütmeyen bir özel üniversitedir. 9 Temmuz 1997 tarihinde Adana'da Bayboğan Eğitim Vakfı tarafından kurulmuştur. Üniversitenin sahibi ve kurucusu olan Yaşar Bayboğan, 11 Temmuz 2011 tarihinde Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu beldesinde denizde yüzerken kalp krizinden vefat etmiştir.

Çağ Üniversitesi, Tarsus ilçesine bağlıdır ve posta kodu 33400'dür. Üniversitenin haritası Mersin ili içinde nerede olduğunu göstermektedir. Adana'ya 20 km, Mersin'e 35 km ve Tarsus'a ise sadece 15 km uzaklıktadır.

Üniversitede Hukuk, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık, Psikoloji, ve Türk Dili ve Edebiyatı gibi farklı bölümler bulunmaktadır. Eğitim süresi fakültelere ve programlara göre farklılık göstermektedir. Örneğin, Hukuk fakültesi için burslu programlarında Hazırlık + 4 yıl süresince eğitim verilmektedir.

Çağ Üniversitesi'nin sahibi olan Yaşar Bayboğan, Anadolu'daki ilk Vakıf Üniversitesi'nin kurucusudur. Ayrıca, Gökhan Bayboğan ise Adana doğumlu olup eğitimini Çağ Koleji'nde tamamlamış ve İngiltere'de ekonomi alanında eğitim almıştır.

Çağ Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesi, Çağ Üniversitesi Yaşar Bayboğan Kampüsü'nün adresi üzerinde bulunmaktadır. Eğitim dili %30 ve %100 İngilizce olan bölümlerde Hazırlık zorunludur.

Üniversitede eğitim ücretlidir. Öğrenim ücretleri 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için belirlenmiş olup, lisans programları için 38.842,59 TL + KDV, ön lisans programları için ise 19.421,30 TL + KDV olarak açıklanmıştır. Meslek Yüksekokulu programlarının yıllık ücreti ise 19.421,30 TL + KDV'dir.

Çağ Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesi için belirtilen fakülte ücreti, 38.842,59 TL + K.D.V. olarak belirtilmiştir. CreativeAnswers adlı YouTube videosundan daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Geri