AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Caddeye arac park etmek yasak mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.674
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Caddeye araç park etmek yasak mı?​

Madde 59 – Yerleşim birimleri dışındaki kara yolunda zorunlu haller dışında taşıt yolu üzerinde duraklamak veya park etmek yasaktır.

Garaj girişine park eden araç nasıl çektirilir?​

Evin önüne, garaj önüne park eden araç nasıl çektirilir diyorsanız bunları da 155’i arayarak hemen bildirin ve aracın çekilmesini isteyebilirsiniz. Kolluk kuvvetleri en kısa sürede araç hakkında gerekli işlemleri gerçekleştireceklerdir.

Kaldırıma araba park etmenin cezası ne kadar?​

Kaldırıma araba park etmenin cezası ne kadar?
2021 yılında yanlış park etme, otobüs durağına park etme, kaldırıma park etme gibi kural ihlallerinin cezası 144 Türk Lirası olarak belirlenmiş; erken ödeme indirimiyle bu ceza 108 Türk Lirası’na indirilmiştir. 15 gün içerisinde ödenen kural ihlali sebepli cezalar 108 Türk Lirası cezai işleme tabiidir.

Park Bariyeri yasak mı?​

Park Bariyeri yasak mı?
Her binanın altında otopark yönetmeliğine göre belirlenen mesafede otopark olması gerekiyor. Ancak bunlara rağmen vatandaşın evinin önüne park yapılmaması ya da yolunun kapanmaması için bariyer koyması, park edilmez levhası yerleştirmesi de yasal değil.

Park etmenin yasak olduğu yerler nerelerdir?​

Park Yasağı Nerelerde Uygulanır?
- Geçiş yolları üzerinde ya da önünde durmak,
- Yangın musluklarının etrafında bulunmak,
- Kamu hizmeti için yolcu taşımacılığı yapan belediye otobüsü gibi araçların duraklarının olduğu bölgenin 15 metre önünde ya da arkasında park etmek,

Kaldırıma park eden araçları nereye şikayet edebilirim 2021?​

Taşıtların durmak, duraklamak ya da park etmek suretiyle yolları, herkesin gelip geçmesine mahsus yerleri ve yaya kaldırımlarını işgallerini önlemek için Trafik Şube Müdürlükleri yanı sıra Zabıta Amirliklerine de şikayette bulunabilirsiniz.

Garaj önüne park eden araç nereye şikayet edilir?​

Garaj önüne park eden araç nereye şikayet edilir?
Açıklamada, “Vatandaşlarımızın hayati önem arz eden ihbar- şikayetlerinin 155 Polis İhbar hattına daha hızlı ulaşması ve görevlilerimizin olaylara daha hızlı müdahil olabilmesi açsından garaj önü parklarla ilgili şikayetleri söz konusu olduğunda, İl Emniyet Müdürlüğümüz Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne ait 0 222 330 …

Nereye araba park edilmez?​

Nereye araba park edilmez?

Kaldırıma park yasak mı?​

Yaya yollarına, kaldırımlara, araç park etmek cezaya tabidir. 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 61/1-n maddesine göre yönetmelikte belirtilen haller dışında yaya yollarına araçlarını park eden sürücülere 108 TL idari para cezası uygulanır.

Kaldırıma park eden araçları nereye şikayet edebilirim?​

Nereye şikayet edebilirim? Taşıtların durmak, duraklamak ya da park etmek suretiyle yolları, herkesin gelip geçmesine mahsus yerleri ve yaya kaldırımlarını işgallerini önlemek için Trafik Şube Müdürlükleri yanı sıra Zabıta Amirliklerine de şikayette bulunabilirsiniz.

Evinin önüne duba koymak yasak mi?​

Evinin önüne duba koymak yasak mi?
Bu şekilde bir yasak koymaya ilgili kişilerin yetkisi olmadığı gibi kamusal alanın vatandaşlar açısından herhangi bir izin olmaksızın kısıtlanması da ayrıca suç teşkil etmektedir. Bu alanlara izin alınmaksızın konulan tabela, duba gibi eşyalar Kabahatler Kanunu açısından da cezai işlem gerektirmektedir.

Otopark rampa eğimi yüzde kaç olmalı?​

Otopark rampa eğimi yüzde kaç olmalı?
5) Umumi otoparklarda rampa eğimi % 15’ten fazla olamaz. Umumi otoparklar haricinde, otopark ihtiyacını bünyesinde karşılayan binalarda otopark rampası eğimi % 20’den fazla olamaz. 6) Otopark rampa genişliği 2,75 metreden az olamaz. Rampalar dönüş kısımlarında asgari 2.75 metre iç yarıçapında düzenlenir.
 
Caddeye araç park etmek genellikle yerleşim birimleri dışındaki kara yollarında zorunlu haller dışında yasaklanmıştır. Taşıt yolu üzerinde duraklamak veya park etmek genellikle yasaktır ve bu kurala uymayan araçlar çekici ile kaldırılır. Evin önüne veya garaj girişine park eden araçlar için ise 155'i arayarak bildirimde bulunabilir ve aracın çekilmesini talep edebilirsiniz.

Kaldırıma araç park etmenin cezası 2021 yılında 144 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Erken ödeme indirimiyle bu ceza 108 Türk Lirası'na düşmektedir. Benzer şekilde, kaldırıma veya garaj girişine park etmemek için vatandaşların bariyer veya park edilmez levhası koyması da yasal değildir.

Çeşitli yerlerde araç park etmek yasaklanmıştır. Örneğin, geçiş yolları üzerinde veya önünde durmak, yangın musluklarının etrafında bulunmak, otobüs duraklarına yakın park etmek gibi durumlar yasaktır. Bu kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulanabilir.

Yaya yollarına, kaldırımlara veya park etmek için ayrılmamış alanlara araç park etmek de cezaya tabidir. Karayolları Trafik Kanunu'na göre belirtilen haller dışında park eden sürücülere 108 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Bu tür durumları gözlemlediğinizde şikayette bulunmak için Trafik Şube Müdürlükleri veya Zabıta Amirliklerine başvurabilirsiniz.

Evin önüne duba koymak veya kamusal alanları izinsiz şekilde kısıtlamak suç teşkil eder. Bu tür durumlar için ilgili mercilere ihbarda bulunabilirsiniz. Umumi otoparklardaki rampa eğiminin %15'ten fazla olmaması ve rampa genişliğinin 2.75 metreden az olmaması gibi kurallar da otopark yönetmeliğinde belirtilen standartlardır.
 
Geri
Üst