AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cabernet Sauvignon ile hangi peynir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Cabernet Sauvignon ile hangi peynir?​

Cabernet Sauvignon ve Eski Yıllanmış Cheddar veya Gouda Şarap ve peynirin birbirini boğmak yerine, tadları birbiriyle eşleşecektir.
Balık ile hangi şarap içilir?
Bundan dolayı balığın yanında tercih edilecek olan şarap genellikle beyaz şarap türünde seçilmelidir. Beyaz şarap çok hafif ve güzel bir tada sahip olduğu için balıkla bütünleşecek ve balığın tadını perdelemeyecektir. Ayrıca bazı beyaz şarap türleri yüksek asit oranı ile beraber balığın tadını artırmaktadır.

Cabernet Sauvignon ile ne yenir?​

Izgara etler, ağır ateşte pişmiş etler, et soslu makarnalar, yıllanmış peynirler (parmesan, eski kaşar, gravyer vb.) Umami. Yemekteki umami aromalar şaraptaki meyve aromalarının daha iyi algılanmasını sağlar. Kurutulmuş etler, şarküteri, yıllanmış peynirler, mantar.
Hangi şarapla hangi peynir yenir?
Şarapla uyumunu yakalamak ise şarap çeşidine uygun peyniri seçmekle başlar. Kaşar, hellim ve tulum gibi sert peynirler kırmızı şarapla yakışırken küflü ve isli peynirler ile de beyaz şaraplar yakışır. Özellikle tuzlu olmayan peynirleri seçerek enfes bir peynir tabağı hazırlayabilirsiniz.
Eski Kaşar, Kars Gravyeri, Gouda ve Kargı Tulumu gibi yüksek aromalı ve kuvvetli peynirler ise tanenli ve gövdeli kırmızılarla iyi gider. Eğer ki yemek, gönlümün efendisi diyebileceğim tatlı şaraplardan biri ile sonlanacaksa, güzel bir Rokfor Peyniri ya da Gorgonzola şart.
Balikla hangi alkol Icilir?
Izgara ve tava ile pişirilen balık ve çeşitleri için bira, rakı önerilirken, buğuluma yapmak için fırın yöntemi kullanılıp pişirilen balık için beyaz şarap önerilmektedir.

Uskumru ile hangi şarap içilir?​

Gövdeli yoğun şaraplar, bütün damağımızı kaplayan yoğun lezzeti ile bazen yağlı olarak bile adlandırılabilir. Chardonnay, Narince, Viogner gibi genellikle fıçıya giren tam gövdeli şaraplar ile yağlı balıkları düşünmek gerekir. Uskumru, kaya levreği, kalkan ve lüfer bu şaraplar ile çok iyi olacaktır.
Şarap için peynir tabağı nasıl hazırlanır?
Burrata, Mozzarella ve Kaşar Peyniri ya da tuzsuz/az tuzlu bir Beyaz Peynir işimi görür. Eğer dipdiri asiditeye, Emir’deki gibi bir mineralite de eşlik edecek ise veya seçkide Köpüklü Şarap varsa, o zaman hafif tuzlu peynirler tercih sebebi olabilir. Böyle şaraplarla Camembert, Brie hatta Mersin Bezde Tulum iyi gider.
 
Geri
Üst