- Konu Yazar
Çaba sarf etmek ne demek?
Bir işi başarmak için çalışmak, uğraşmak.Çaba sarf etmek nasıl yazılır?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Çaba sarfetmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Çaba sarf etmek şeklinde olmalıdır.Sarf etmek mi sarf etmek mi?
Sarf etmek mi sarf etmek mi?“Sarf etmek mi?” yoksa “Sarfetmek mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Sarfetmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Sarf etmek şeklinde olmalıdır.
Yalınkat ne anlama gelir?
Yalınkat kelimesi edebiyatta “tek yönlü olan, derinliği olmayan, yüzeysel” anlamına gelmektedir. Edebi eserlerde mecazi anlamıyla kullanılan bu kelime, yüzeysel ve detaysız anlatım anlamına gelmektedir. Bu anlatım şeklinde soyut, mecaz, söz sanatı gibi anlatım tekniklerine yer verilmez.Sarf ve Nahiv ne demek?
Sarf ve Nahiv ne demek? Harcama, tüketme, kullanma, masraf etme.Sarf ne demek TDK?
Sarf ne demek TDK?TDK’ye göre sarf etmek kelimesinin anlamları şu şekildedir: – Tüketmek, harcamak. – Kullanmak.
Sarf etmek ne demek örnek?
Sarf etmek ne anlama gelir? 1) tüketmek, harcamak: “Kocalar sabahtan akşama çalışıyor fakat kendilerine beş para sarf edemiyorlar.” -H. E. Adıvar. 2) kullanmak: Ağır sözler sarf etti.Yalınkat üstünkörü demek mi?
– sağlam olmayan, dayanıksız. – (mecaz) basit, derinliği olmayan, üstünkörü.Nahiv ilmi ne demek?
Nahiv ilmi ne demek?Kasd ve azmeylemek. Gr: Kelimelerin birbirine rabt, izafet ve amel eylemeleriyle ilgili olan kaideleri içine alan ilim.