Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

C sinifi ISG uzmani olmanin sartlari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.337
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

C sinifi ISG uzmanı olmanin şartlari nelerdir?​

(C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesiyle en az üç yıl fiilen görev yaptığını iş güvenliği uzmanlığı sözleşmesi ile belgelemek, (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitim programına katılmak, Yapılacak (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavında başarılı olmak.

C sınıfı iş güvenliği uzmanı hangi işyerlerine bakabilir?​

C sınıfı iş güvenliği uzmanı hangi işyerlerine bakabilir?
(2) İş güvenliği uzmanlarından; (C) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli sınıfta, (B) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli ve tehlikeli sınıflarda, (A) sınıfı belgeye sahip olanlar ise bütün tehlike sınıflarında yer alan işyerlerinde çalışabilirler.

İş sağlığı ve güvenliği Teknikeri uzman olabilir mı?​

İş sağlığı ve güvenliği Teknikeri uzman olabilir mı?
Kimler iş güvenliği uzmanı olabilir sorusuna genel bir cevap vermek gerekirse: Mühendislik mezunları, mimarlık fakültesi mezunları, fen – edebiyat mezunları, teknik personeller ve iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunları demek doğru olacaktır. Sadece fizik, kimya ve biyoloji mezunları uzman olabilir.

Lise mezunu iş sağlığı ve güvenliği sertifikası alabilir mi?​

İş güvenliği uzmanı olmak için liseden mezun olmak tek başına yetmez. Liseden mezun olduktan sonra ilgili üniversite bölümlerini kazanan kişiler bu eğitim süreçlerini başarılı biçimde devam ettirdikleri taktirde profesyonel anlamda iş güvenliği uzmanı olabilirler.

2 yıllık üniversite mezunu iş güvenliği uzmanı olabilir mi?​

2 yıllık üniversite mezunu iş güvenliği uzmanı olabilir mi?
Önlisans mezunlarına genel olarak iş güvenliği sertifikası kazanma şartı tanınmamıştır. Sadece iş sağlığı ve güvenliği bölümünü meslek yüksekokulu ve lisans düzeyinde alan kişilere uzmanlık hakkı tanınır. 2 yıllık iş sağlığı ve güvenliği okuyan kişilerin eğitime katılması gerekir.

2 yıllık ISG mezunu ne iş yapar?​

2 yıllık ISG mezunu ne iş yapar?
İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Mezunları Ne İş Yapar? Bu bölümden mezun uzmanlar; çalışma ortamları, verileri analiz etme, mevzuata uyum sağlama, denetim ve teftişler yapma ve kaza incelemelerini tamamlamak gibi görevlere sahip olurlar. İşyeri sağlık ve güvenlik endüstrisi içinde birçok konuda çalışma yapabilirler.
C Sınıfı Uzman B’ye bakabilir mi?​
6331 Sayılı İş Güvenliği Kanununa göre işyerleri belirli tehlike sınıflarına göre sınıflandırılmışlardır. B sınıfı iş güvenliği uzmanları ise tehlikeli sınıftaki işletmelerden sorumlu olabilmektedir. C sınıfı iş güvenliği uzmanları ise sadece az tehlikeli sınıftaki işletmelere bakabilmektedir.

C sınıfı iş güvenliği uzmanı nasıl çalışır?​

C sınıfı iş güvenliği uzmanı nasıl çalışır?
C sınıfı iş güvenliği uzmanı, çalıştığı iş yerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim, rehberlik, risk değerlendirmesi ve inceleme yapmakla görevlidir. Tüm bunları iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili düzenlemelerin yapıldığı 6331 sayılı Kanun başta olmak üzere yasal çerçevede yapmalıdır.
 
(C) sınıfı iş güvenliği uzmanı olmanın şartları şunlardır:
1. (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesiyle en az üç yıl fiilen görev yapmış olmak ve bu görev süresini iş güvenliği uzmanlığı sözleşmesi ile belgelemek.
2. (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitim programına katılmak.
3. (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavında başarılı olmak.

C sınıfı iş güvenliği uzmanları, az tehlikeli sınıftaki iş yerlerine bakabilirler. B sınıfı iş güvenliği uzmanları ise az tehlikeli ve tehlikeli sınıftaki iş yerlerinde görev yapabilirken, A sınıfı iş güvenliği uzmanları ise bütün tehlike sınıflarındaki iş yerlerinde çalışabilirler.

İş sağlığı ve güvenliği Teknikeri uzman olabilir mi sorusuna genel bir cevap vermek gerekirse, iş güvenliği uzmanlığına bu alanda eğitim almış kişilerin başvurabileceği söylenebilir. Mühendislik, mimarlık, fen-edebiyat, teknik personeller ve iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunları iş güvenliği uzmanı olabilirken, sadece fizik, kimya ve biyoloji mezunları uzman olamazlar.

Lise mezunu iş sağlığı ve güvenliği sertifikası alabilir ancak iş güvenliği uzmanı olmak için liseden mezun olmanın yeterli olmadığını belirtmek gerekir. İlgili üniversite bölümlerini kazanan ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan kişiler profesyonel iş güvenliği uzmanı olabilirler.

2 yıllık üniversite mezunu iş güvenliği uzmanı olamaz. Önlisans mezunlarına genel olarak iş güvenliği uzmanı olma hakkı tanınmamaktadır. Ancak, iş sağlığı ve güvenliği bölümünü meslek yüksekokulu veya lisans düzeyinde okuyan kişilere iş güvenliği uzmanlığı hakkı verilmektedir.

2 yıllık İSG mezunları çeşitli görevlerde çalışabilirler. İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü mezunları, çalışma ortamlarında veri analizi, mevzuata uyum sağlama, denetim ve teftişler yapma, kaza incelemelerini tamamlama gibi görevleri üstlenebilirler ve işyeri sağlık ve güvenlik endüstrisinde çeşitli konularda çalışabilirler.

C sınıfı iş güvenliği uzmanı, çalıştığı iş yerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim, rehberlik, risk değerlendirmesi ve inceleme yapmakla görevlidir. Tüm bu görevleri 6331 sayılı Kanun ve diğer yasal düzenlemeler çerçevesinde yerine getirmelidir.
 
Geri
Üst