AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

C sinifi is guvenligi uzmani egitim verebilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitim verebilir mi?​

C sınıfı iş güvenliği uzmanları ise sadece az tehlikeli sınıftaki işletmelere bakabilmektedir. Dolayısıyla C sınıfı bir İSG uzmanı çok tehlikeli işletmenin iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütemez, çalışanları İSG eğitiminden sorumlu olamaz ve İSG Katip modülü üzerinden raporlama yapamaz.

C sınıfı iş güvenliği uzmanları hangi sınıf işyerlerinde görev alabilir?​

İş güvenliği uzmanlarının nitelikleri ve görevlendirilmeleri (2) İş güvenliği uzmanlarından; (C) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli sınıfta, (B) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli ve tehlikeli sınıflarda, (A) sınıfı belgeye sahip olanlar ise bütün tehlike sınıflarında yer alan işyerlerinde çalışabilirler.

Tehlikeli sınıfta yer alan ve 750 çalışanı olan bir işyerinde tam gün çalışacak en az kaç iş güvenliği uzmanı görevlendirilir?​

Tehlikeli sınıfta yer alan ve 750 çalışanı olan bir işyerinde tam gün çalışacak en az kaç iş güvenliği uzmanı görevlendirilir?
(3) Tehlikeli sınıfta yer alan 750 ve daha fazla işçisi olan işyerlerinde her 750 işçi için tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir.

C sınıfı iş güvenliği uzmanı ne demek?​

C sınıfı iş güvenliği uzmanı ne demek?
C sınıfı iş güvenliği uzmanı, çalıştığı iş yerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim, rehberlik, risk değerlendirmesi ve inceleme yapmakla görevlidir. Tüm bunları iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili düzenlemelerin yapıldığı 6331 sayılı Kanun başta olmak üzere yasal çerçevede yapmalıdır.

C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimi kaç saat?​

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi. Eğitim Bakanlık Onayı alındıktan sonra öncelikle “uzaktan eğitim” süreciyle başlamaktadır. Uzaktan eğitim toplamda 15 gün, 90 saat sürmektedir.

C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanı hangi tehlike sınıfına sahip iş yerinde görev yapabilir?​

(2) İş güvenliği uzmanlarından; (C) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli sınıfta, (B) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli ve tehlikeli sınıflarda, (A) sınıfı belgeye sahip olanlar ise bütün tehlike sınıflarında yer alan işyerlerinde çalışabilirler.

C sınıfı tehlikeli sınıfa bakabilir mi?​

C sınıfı tehlikeli sınıfa bakabilir mi?
C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanları belirli koşullarda tehlikeli sınıfa da bakabiliyor. Herhangi bir ek açıklama yapılmaması nedeniyle süre 2021 yılında da bu şekilde ilerlemekte.

C sınıfı iş güvenliği uzmanı nerede çalışabilir?​

C sınıfı iş güvenliği uzmanı nerede çalışabilir?
C sınıfı iş güvenliği uzmanları, yasal düzenlemelere göre sadece az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde hizmet verebilir.

Merhaba,

C sınıfı iş güvenliği uzmanı, az tehlikeli sınıftaki işletmelerde görev yapabilir. Bu tür işletmelerde iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim, rehberlik, risk değerlendirmesi ve inceleme gibi görevleri yerine getirir. Ancak C sınıfı bir iş güvenliği uzmanı, tehlikeli sınıfta yer alan işletmelerde tam gün çalışamaz ve belirli kısıtlamaları bulunmaktadır.

Örneğin, tehlikeli sınıfta yer alan ve 750 çalışanı olan bir işyerinde tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilmesi gerekmektedir. Eğer işyerindeki çalışan sayısı 750'den fazla ise, her 750 işçi için bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilmesi zorunludur.

C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimi ise, eğitim bakanlığı tarafından onaylandıktan sonra uzaktan eğitim şeklinde gerçekleşmektedir. Bu eğitim toplamda 15 gün ve 90 saat sürmektedir.

Son olarak, C sınıfı iş güvenliği uzmanları sadece az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde çalışabilirler. Yasal düzenlemeler gereği, C sınıfı uzmanlar daha yüksek tehlike sınıflarındaki işletmelerde görev alamazlar.

Umarım bu bilgiler işinize yarar. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.

Geri