- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
C nasıl bir dil?
AT Bell laboratuvarlarında, Ken Thompson ve Dennis Ritchie tarafından UNIX İşletim Sistemi’ ni geliştirebilmek amacıyla B dilinden türetilmiş yapısal bir programlama dilidir. Geliştirilme tarihi 1972 olmasına rağmen yayılıp yaygınlaşması Brian Kernighan ve Dennis M.C hangi dil ile yazıldı?
C dili ilk başlarda UNIX işletim sistemini daha kolay bir şekilde geliştirmek için tasarlanmıştı. Şu anda çoğu işletim sistemi ve derleyici C ve onun devamı olan C++ dili ile yazılmıştır.Neden C programlama dili?
1972 yılında ortaya çıkan C programlama dili programlamanın mantığını öğretme açısından etkili olduğu için önemli bir dildir. Unix işletim sisteminin hazırlanması ve geliştirilmesi amacıyla ortaya çıkan dil zaman içerisinde tüm işletim sistemlerinde kullanılabilmesi nedeniyle önem kazanmıştır.
Ana dil neden gerekli?
Ana dili neden önemlidir? Çocuklarınızla konuştuğunuz dil, öğrenecekleri ilk dil olacaktır. Bu, sizinle, ailenin geri kalanıyla, kültürleri ve topluluklarıyla olan ilk bağdır. Etraflarındaki dünya hakkında birşeyler öğrenmek için ilk olarak kullanacakları dildir.
C programlama dili neler yapılabilir?
Donanım geliştirilebilir.C ne işe yarar?
C Yazılım Dili Nerelerde Kullanılır? Konsol uygulaması geliştirme, web servisleri yazma ve mobil uygulama geliştirmede kullanılır. Windows uygulaması geliştirme, ASP.NET uygulaması geliştirilmesinde kullanılır. Gömülü sistemler kodlanabilir, grafik ve oyun kurmada kullanılır.Ana dilin ozellikleri nelerdir?
Bugün ses yapısı, şekil yapısı ve anlam bakımından birbirinden az çok farklılaşmış bulunan dil ve lehçelerin, kök bakımından bilinmeyen bir tarihte birleştikleri ortak dil: Ana Türkçe, Ana Moğolca, Ana Altayca, Roman dillerine kaynaklık eden Latince gibi (Korkmaz 1992: 8).
C++ öğrenmek zor mu?
Temel programlama bilgisine ve nesne yönelimli bir dile sahipsek, C++ öğrenmenin hiçbir zorluğu yoktur.