- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 175.615
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
C faktör nedir?
C faktörü (Konfigürasyon faktörü); kavitedeki bağlı yüzey alanlarının, serbest yüzey alanlarına oranının ifadesidir. C faktörü arttıkça dolgunun yüzeyden ayrılması ve açıklık oluşturması o kadar fazla olacaktır.Monomerlerin birleşmesiyle ne oluşur?
Monomerlerin hepsi bir araya gelerek daha karmaşık ve büyük yapılar olan polimerleri oluşturur. Karmaşık yapılı bileşikler monomer alt parçalara sahiptir. Aynı monomerler farklı şekilde bağlanır ve farklı polimerler üretebilirler.
Polimerizasyon prosesleri nelerdir?
4. Emülsiyon polimerizasyon prosesleri genellikle monomerin polimere dönüşümünün yüksek olduğu proseslerdir. Bu durum polimere önemli oranda zincir aktarımı ile sonuçlanabilir. Bu polimerizasyon prosesinde, monomer 1 mikron boyutunda damlacıklar halinde su içinde dağıtılır.Kompozit Rezine nedir?
Kompozit rezinler, akrilik ve silikat materyallere göre daha üstün mekanik özellikler taşıyan, termal genleşme katsayıları daha düşük, uygulama sırasında daha az boyutsal değişikliğe uğrayan, aşınmaya dirençli, klinik performansları iyileştirilmekte olan materyallerdir.
Restorasyonlarda kaviteye bağlanan yüzeylerin bağ- lanmayan yüzeylere oranı konfigürasyon faktörü (c faktör) olarak adlandırılmaktadır. Bağlanan yüzeylerin bağlanmayan yüzeylere oranı arttıkça büzülme stres- leri de artar39. Bir örnekle anlatmak gerekirse Klas 4 bir kavitenin c faktör değeri ¼ yani 0.25’tir.
Bizotaj ne zaman yapılır?
Bizotaj: Mine dokusuna asit uygulanmadan önce bizotaj işlemi yapılır. Alev uçlu elmas frez kullanılarak kavite dışına 0.25-0.50 mm. taşılır ve 90° açı ile dış yüze ulaşan mine prizmaları 45° lik açı ile bitirilir.
Mer kimya ne demek?
Mer: Aynı ya da farklı maddelerin küçük moleküllerinin çok sayıda kovalent bağlarla bağlanmasıyla oluşan büyük moleküllere polimer denir. Bir polimerde birbirine bağlı art arda tekrar eden küçük yapı birimlerine mer denir.Katılma polimeri nedir?
Polimerler sentez yöntemine göre iki grup altında incelenebilir. Katılma reaksiyonu ile elde edilen polimerlere “katılma polimerleri” ve kondensasyon tepkimesi ile elde edilen polimerlere de “kondensasyon polimerleri” denir. monomerler doğrudan birbirlerine katılarak polimer zincirini oluştururlar.