- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
C diski nasıl büyütülür?
Bu PC / Bilgisayarım’a sağ tıklayın, “Yönet” e tıklayın, Depolama altında “Disk Yönetimi” ni seçin. Adım 2. Yerel disk C sürücüsünü bulun ve sağ tıklayın ve “Birimi Genişlet” seçeneğini seçin. Adım 3. Sistem C sürücünüz için daha fazla alan ayarlayın ve ekleyin ve devam etmek için “İleri” seçeneğini tıklayın.Bilgisayarda sistem C neden dolar?
Windows güncellemeleri, unuttuğunuz indirilen dosyalar ve varsayılan olarak her şeyin “C” sürücüsüne kaydedilmesi nedeniyle depolama alanı çabuk dolar ve bilgisayarı yavaşlatan gereksiz dosyalarla dolar. “C” sürücüsü kırmızı işaret verdiğinde kesinlikle bakıma ihtiyaç var demektir.C sürücüsü nedir?
C sürücüsü, sistemin birincil sabit sürücüsü olarak kabul edilir ve işletim sistemini, sistem dosyalarını ve diğer uygulamaları ve ilgili dosyaları depolamak için kullanılır.
Yerel Disk C boyutu ne kadar olmalı?
1 TB boyutunda bir HDD varsa Yerel Disk C’ye en az 350 GB vermeni tavsiye ederim. Gerisi D olarak fotoğraf, video ve diğer dosyalar için depolama sürücüsü olarak kullanılabilir. Sistemin kurulu olduğu diske 100 GB çok az olur. Çünkü kurduğun programlarda C’ye kurulacak.
C’deki dosyaları D’ye nasıl aktarılır?
“App Migration” a gidin ve devam etmek için “Start” butonuna tıklayın. 2. Adım: İlk olarak program dosyalarının yer aldığı sürücüyü seçin, taşımak istediğiniz programları işaretleyin ve hedef taşıma yeri olarak bilgisayarınızda başka bir sürücü seçin. Ardından, işlemi başlatmak için “Transfer” düğmesine basın.Disk alanından kazanmak için bu sürücüyü sıkıştır ne işe yarar?
Sürücüyü sıkıştırarak biraz yer kazanabilirsiniz. “Başlat/ Bilgisayar” yolunu izleyin ve sürücünüzün üzerinde sağ fare tuşu ile tıklayarak açılır menüden “Özellikler”i tıklayın. Açılan özellikler penceresinden “Genel” sekmesinin altında yer alan “Disk alanından kazanmak içn bu sürücüyü sıkıştır” kutucuğunu işaretleyin.C ve D sürücüsü nedir?
Öncelikle C Windows’un kendi diskidir. D ise kullanıcının diskidir.
SSD ikiye bölmek zararlı mıdır?
Yani öngörülen yazma miktarı 150 TBW. 2- SSD’yi ikiye ya da daha fazla kümeye böldüğün zaman TRIM yine tüm bellek kümelerinde çalışır fakat SSD üreticileri SSD’yi kesinlikle bölmeyi önermiyor. Bu işlemin bellek hücrelerini daha fazla yıprattığını belirtiyorlar.