AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

By pass olan kalp krizi gecirir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

By pass olan kalp krizi geçirir mi?​

Koroner Bypass ameliyatı ile tedavi olan hastalarda, hem kalp krizi geçirme ve hem de ölüm oranları daha düşük bulunmuştur. İnme oranı ise, Bypass olanlarda % 5.2 iken, Stent grubunda % 2.4 tespit edilmiştir.

Stent takılan hasta tekrar kalp krizi geçirir mi?​

Bu da akıllara “Stent takılan hasta tekrar kalp krizi geçirir mi?” sorusunu getirir. Belirtildiği üzere, stent almama durumunda yeniden tıkanma ya da damarda daralma meydana gelirse, hasta ikinci bir kalp krizi geçirebilir.

By-pass olan hasta ne kadar yaşar?​

By-pass olan hasta ne kadar yaşar?
Ortalama bir bypass ameliyatı 2-4 saat kadar sürmektedir. Bypass yapılan damarın ömrü ne kadardır? Hastanın kendine bakması, düzenli ilaç kullanımı, egzersiz, kontrollerini düzenli yapması, diyet ve kilo kontrolüne dikkat etmesi halinde bypass damarlarının ömrü rahatlıkla 30 yıla kadar çıkmaktadır.

Kalp krizi geçiren bir insanın sağlıklı yaşam alanını oluşturması gerekir.?​

Kalp krizi geçiren bir insanın sağlıklı yaşam alanını oluşturması gerekir.?
Kalp krizi geçiren bir insan, kriz sonrası hayatında ikinci bir kalp krizini yaşamaması için çok dikkatli olması ve eski alışkanlıklarını bırakarak sağlıklı yaşam alanını kendisine oluşturması gerekmektedir.

Kalp krizi, insan hayatını tehdit eden bir durumdur.?​

Kalp krizi, tıkanmış koroner damarların kan pompalamaması sonucunda kalbe oksijen oluşmadığı zaman kalbi aniden durduran ve insan hayatını tehdit eden çok ciddi bir durumdur.

Kalp krizi daha çok kilolu insanlarda olmaktadır.?​

Kalp krizi daha çok kilolu insanlarda, ailesinde kalp hastalıkları olanlarda, sigara ve alkol alışkanlığı olan, sağlıksız beslenen, hareket eksikliği olan, stresli bir yaşama sahip olan kişilerde olmaktadır. İnsanların bir kriz geçirdikten sonra koroner kalp hastalığına yakalanma riskleri bulunmaktadır.

Kalp krizinden sonra meydana gelebilecek kalp yetersizliği?​

Kalp krizinden sonra meydana gelebilecek kalp yetersizliği?
Kalp krizinden sonra meydana gelebilecek olan kalp yetersizliği sonucunda kişilerin kalp dokusu ve organlara gelen kan akışı azalacaktır. Bu durum içerisinde kişilerin kalp duvarları kalınlaşmaya başlayacaktır. Vücudun çalışmasını sağlayacak olan hayati önem taşımakta olan organlara kan taşıma görevini tam olarak yapamayacaktır.
 
Koroner bypass ameliyatı ile tedavi olan hastaların kalp krizi geçirme ve ölüm oranlarının daha düşük olduğu belirtilmektedir. İnme oranı ise bypass olanlarda %5.2 iken, stent takılan hastalarda %2.4 olarak tespit edilmiştir.

Stent takılan hastalar tekrar kalp krizi geçirebilir. Eğer stent alınmaz ve damarda yeniden tıkanma ya da daralma meydana gelirse, hasta ikinci bir kalp krizi riski ile karşı karşıya kalabilir.

Bypass ameliyatı geçiren hastaların yaşam süreleri, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Ameliyat süresi genellikle 2-4 saat arasında sürmektedir. Hastanın yaşam süresini uzatmak için düzenli ilaç kullanımı, egzersiz yapma, sağlıklı beslenme, kilo kontrolü, düzenli kontroller ve genel olarak sağlıklı yaşam tarzı benimsemesi önemlidir. Bu şekilde, bypass damarlarının ömrü 30 yıla kadar uzayabilir.

Kalp krizi geçiren bir insanın sağlıklı bir yaşam alanı oluşturması gerekmektedir. Bu, eski alışkanlıklarını bırakarak sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz yapma, stresten uzak durma ve doktor tavsiyelerine uyma gibi adımları içerebilir.

Kalp krizi, tıkanmış koroner damarların neden olduğu ve kalbe yeterli oksijen gitmediği durumdur. Hayati öneme sahip olan kalbi durduran ciddi bir durumdur ve insan hayatını tehdit edebilir.

Kalp krizi daha çok kilolu insanlarda, genetik yatkınlığı olanlarda, sigara ve alkol tüketenlerde, sağlıksız beslenenlerde, hareketsiz yaşam sürenlerde ve stresli bir yaşam tarzına sahip olanlarda görülmektedir. Kalp krizi geçiren bireyler, kriz sonrası koroner kalp hastalığına yakalanma riski taşımaktadırlar.

Kalp krizinden sonra gelişebilecek olan kalp yetersizliği durumunda, kalpteki dokuların ve organların yeterli kan akışını alamaması sonucu vücuttaki vital organlara yeterli kan taşınamayabilir. Bu durumda kalp duvarları kalınlaşabilir ve vücudun normal çalışmasını sağlayan organlara zarar gelebilir. Bu nedenle, kalp krizi sonrasında doktor önerilerine uymak ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek önemlidir.
 
Geri
Üst