AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Buzluktan cikarilan ispanak nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Buzluktan çıkarılan ıspanak nasıl yapılır?​

Mevsiminde dondurucuya koyduğum ıspanak buz halde iken kavrulan soğan ve domatese ilave edilerek karabiber tuz ve bulyon eklenir, kısık ateşte ıspanağın buzu eriyene kadar tüm malzemeler kavrulur. 1 çay bardağı sıcak su eklenir ve suyu çeken kadar pişirilir.

Taze ıspanak buzlukta nasıl saklanır?​

1.Yöntem: Kurutulan ıspanaklar buzdolabı poşetlerine koyulur ve poşetler sıkılarak içindeki havanın dışarı atması sağlanır. Poşetlerin ağzı kapatılarak derin dondurucuya yerleştirilir. Yaklaşık olarak 6 ay tazeliğini koruyan ıspanaklar, gerekli olduğunda derin dondurucudan buzdolabına aktarılarak çözdürülür.
Çiğ ıspanak Buzluga konur mu?
Ispanakların köklerini keselim. Bol bol sudan geçirelim iyice yıkayalım. Daha sonra elinize bir miktar alarak elinizle suyunu sıkın içindeki su iyi süzülsün. Daha sonra buzdolabı poşetine istediğiniz miktarda koyup buzlukta saklayabilirsiniz.

Superfresh ıspanak nasil pişirilir?​

Eğer superfresh ıspanak kullanılacaksa; ıspanaklar tencereye koyulduktan sonra 1-1,5 su bardağı kadar su eklenir. Kısık ateşte, kapağı kapalı pişmeye bırakılır. Yaklaşık 10-15 dk. sonra pirinçler eklenir. Ve yemeğin suyu kontrol edilir, eğer yemek suyunu çekmişse, yine yaklaşık 1 su bardağı kadar sıcak su eklenir.

Donmuş ıspanak nasıl?​

En az 3-4 kere bol suyla yıkayıp suyunu süzüyoruz. Daha sonra temiz mutfak havlusu üzerine serip suyunun kurumasını bekliyoruz. Sular kuruyunca ben vitamini kaçmasın diye elimle bölerek doğruyorum dilerseniz bıçakla doğrayabilirsiniz. Buz dolabı poşetlerine doldurup derin dondurucuya yerleştiriyoruz.
Hazır ıspanak nasıl yapılır?
Ispanak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Başlangıç olarak ıspanakları temizleyelim.
- Diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavuralım.
- Salçayı ilave edelim.
- Ardından ıspanakları da ekleyelim ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavuralım.
- Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edelim.

Ispanak dondurucuya nasıl konulmalı?​

Temizleyip kuruttuğunuz ıspanakları buzdolabı poşetlerine koyun ve poşetleri sıkarak içindeki havanın dışarı atılmasını sağlayın. Poşetlerin ağzını kapatarak derin dondurucuya yerleştirin. Yaklaşık olarak 6 ay tazeliğini koruyan ıspanakları, ihtiyaç olduğunda derin dondurucudan buzdolabına aktararak çözdürebilirsiniz.

Pişmiş ıspanak buzluğa atılır mı?​

* Ispanakları buzdolabı poşetlerine doldurun. Ağzını kapatmadan önce torbayı sıkarak içindeki havayı mümkün olduğunca çıkarın. * Uzun süreli saklama amaçlı torbaları dondurucuya yerleştirin. Düzgünce hazırlandığında haşlanmış ıspanaklar 9-14 aya kadar buzlukta saklanabilir.
Çiğ ıspanak dolapta kaç gün dayanır?
Hava çok sıcak ise yemek bir saatten fazla dışarıda tutulmamalı. Pişirilen yemek sonrasında en fazla iki kez ısıtılmalı. Yani ıspanak 2 gün buzdolabında kalabilir.

Dondurucudan çıkan pazı nasıl pişirilir?​

Kışında kullandım yazında ıspanaksız kalmadım. Çabuk buzu çözüleceği için kullanacağınız zaman çıkarın sulanmaması için çözündürmeden kullanın pişmez diye korkmayın 😉 4 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
 
Geri
Üst