AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Buzluktan cikan seftali nasil pisirilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.220
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Buzluktan çıkan şeftali nasıl pişirilir?​

Kompostoluk Şeftali Tarifi Nasıl Yapılır? Kışın buzluktan çıkarılan şeftali tencereye alınır. Üzerine şeker ve çok az su koyularak kaynatılır. Afiyetle yenir.

Şeftali konservesi kaç dakika kaynatılır?​

Evde yapımı şeftali konservesini kışın pastalarda, tatlılarda kullanabilir veya yemeklerin yanında komposto şeklinde tüketebilirsiniz. Pişme: 25 dk.

Kışlık şeftali konsantresi nasıl yapılır?​

Kışlık şeftali konsantresi nasıl yapılır?
Geniş bir tencereye alınan şeftalilerin üzerine şeker eklenir ve fokurdayana kadar pişirilir. Ardından yaklaşık on dk pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan geçirilir. Limon eklenip bir taşım daha kaynatılır. Sırada kavanozlama işlemi vardır.

Buzluga seftali konur mu?​

Buzluga seftali konur mu?
Kışın isterseniz tatlının üzerinde isterseniz de hoşaf olarak yada reçel hazırlayabilirsiniz. Şeftalilerin kabuklarını soyunuz. İstediğiniz boyutta dilimleyiniz. Poşetlere koyup derin dondurucuya koyunuz.

Kışlık meyve kompostosu nasıl yapılır?​

Kışlık Meyve Konservesi Tarifi
- Meyveleri bol su ile yıkayalım.
- Meyveleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
- Şeftalileri dilim dilim doğrayın.
- Eriklerin kabuklarına iğne ile her yerinden delik açın.
- Hazırladığınız meyveleri kavanozlara yerleştirin.
- Şeker ve suyu derin bir tencereye alarak kaynatın.

Şeftali konsantresi nasil yapilir?​

Konsantre Şeftali Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şeftaliler güzelce yıkanır, ikiye bölünür, çekirdekleri çıkarılır, gelişigüzel dilimlenir.
- Doğranan şeftaliler tencereye alınır.
- Üstü basıncaya kadar su ilave edilir, 👆kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpük kepçe yardımıyla alınır.

Kışlık şeftali suyu nasil yapilir?​

Kışlık şeftali suyu nasil yapilir?
🎀 Şeftalileri iyice yıkayarak kabuklarını soymadan dörde beşe bölüp mutfak robotunun içine alıyoruz. İyice parçaladıktan sonra tencereye alıyoruz. Üzerini basacak kadar su ilave edip yaklaşık 15-20 dakika kaynatıyoruz. Altını kapatıp iyice yumuşaması için 5-10 dakika bekletiyoruz.

Şeftali püresi nasıl yapılır?​

Şeftali püresi nasıl yapılır?
Şeftali Püresi (Bebek Ve Çocuk) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeftaliyi yıkıyoruz. Kabuklarını soyuyoruz. Cam rende de rendeliyoruz.
- Ara öğün olarak bebek ve çocuklara yediriyoruz. AFİYET OLSUN.
 
Buzluktan çıkan şeftaliyi pişirmek için verdiğiniz tarif basit ve lezzetli görünüyor. Tencerede şeker ve az miktarda su ile kaynatılarak yapılan bu komposto, kış aylarında güzel bir alternatif olabilir.

Şeftali konservesini yaparken de verdiğiniz yönergeler oldukça faydalı. Şeftalilerin şekerle fokurdayana kadar pişirilmesi ve daha sonra blenderdan geçirilerek pürüzsüz hale getirilmesi adımıyla konsantre haline getirilmesi tarifinizi zenginleştiriyor.

Kışlık şeftali konsantresi tarifiniz de oldukça cazip görünüyor. Şeftalilerin şekerle pişirilip blendere alınarak kıvam alması ve limon eklenerek kaynatılması sonrasında kavanozlama işlemine geçilmesiyle güzel bir konsantre elde edileceği anlaşılıyor.

Şeftali dilimlerini poşetlere koyarak dondurucuya atma fikri pratik ve şeftalilerin kış aylarında taze olarak kullanılabilmesi için harika bir seçenek.

Meyve kompostosu tarifiniz de çok yönlü ve kullanımı kolay görünüyor. Meyvelerin hazırlanışı ve şeker-su karışımının kaynatılmasıyla lezzetli bir komposto yapımı sağlanabilir.

Konsantre şeftali suyu tarifiyle şeftalilerin suya ilave edilip kaynatılması sonucunda güzel bir içeceğin hazırlanabileceğini anladım. Köpüklerin alınması ve doğru pişirme süresiyle kaliteli bir konsantre elde edilebilir.

Kışlık şeftali suyu tarifiniz de pratik ve besleyici görünüyor. Şeftalilerin suya eklenip kaynatılması işlemiyle lezzetli bir içecek elde edilebilir.

Son olarak, şeftali püresi tarifiniz de sağlıklı bir alternatif olarak öne çıkıyor. Şeftalilerin rendelenerek hazırlanan bu püre, bebek ve çocuklar için besleyici bir ara öğün veya tatlı seçeneği olabilir. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst