Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Buzluktan cikan kizarmis patlican nasil pisirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.231
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Buzluktan çıkan kızarmış patlıcan nasıl pişirilir?​

Fırça yardımıyla patlıcanlarımızı zeytinyağı ile yağlıyoruz. 200 derece fırında 20-25 dakika kızartıyoruz. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup ağzını kapatıp fazla havasını pipetle çekerek vakumluyoruz.
Kızarmış patlıcan dondurucuya konur mu?
Dikkat edin patlıcanlar çok pişmeyecek. 2- Kızartma: Karnıyarık, imambayıldı, patlıcan oturtma, patlıcan musakka, islim kebabı ve kızartmalık olarak patlıcanları dondurucuda saklamakta bir başka yöntem. Patlıcanlar hangi yemekte kullanılacaksa o şekilde kızartılır. Soğuduktan sonra poşetlenip buzluğa atılır.

Derin dondurucudan çıkarılan Karnıyarık nasıl yapılır?​

Derin Dondurucudan Çıkan Karnıyarık Nasıl Pişirilir? Fırında ya da tavada kızartıp dondurucuya koyduğunuz karnıyarık patlıcanları, dondurucudan çıkarıp oda ısısında çözünmesini bekleyin. Daha sonra kıymalı iç harcını hazırlayın. Karnıyarıkların iç kısımlarını doldurup, fırında pişirin.
Dondurulmuş köz patlıcan nasıl pişirilir?
9 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 750.000’den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.
Tek yapmanız gereken derin dondurucudan çıkardığınız patlıcanları oda sıcaklığında veya mikrodalga fırında çözdürmenizdir.
Dondurulmuş patlıcan nasıl çözülür?
Soğuk Su Banyosu Donmuş gıdanın soğuk suyun içine konarak ve suyun her 30 dakikada bir değiştirilmesi ile gerçekleştirilen çözdürme yöntemidir. Buzdolabında bekletmekten daha kısa sürer.

Dondurucuya patlıcan koymak zararlı mı?​

Patlıcanı derin dondurucu ya da buzdolabı içerisinde saklamanın herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Patlıcanlar, yemeklik olarak doğranıp direkt bir şekilde dondurucuya koyulmamalıdır. Bu şekilde yapmak, patlıcanların mevcut yemeklere kötü bir tat vermesine sebep olmaktadır.
Nefis Yemek Tarifleri Patlıcan buzlukta nasıl saklanır?
Tercih sizin. ) Patlıcanlarımızı acısının gitmesi için tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz. Tuzlu suyunu süzdükten sonra istediğiniz miktarlarda poşetlere doldurup fazla havasını pipetle çekiyoruz yani vakumluyoruz. Dondurucuya koyup kışın tüketebilirsiniz.

Kış için karnıyarık patlıcan nasıl yapılır?​

Nasıl yapılır
- Öncelikle patlıcanları iyice yıkayıp saplarını temizleyin ve çizgili pijama seklinde soyun.
- Tuzlu suda 1 saat bekletin.
- Sonra yıkayıp tuzlu sudan çıkarın ve kurulayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Her yerini iyice yağlayın yağlanmadık yeri kalmasın.
Buzlukta imam bayıldı nasıl yapılır?
Kışlık İmambayıldı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar imambayıldık olacak şekilde soyulup dilim atılır.
- Yağda kızartılır.
- Tepsiye peçete koyulur kızartılan patlıcan üzerine koyulur.
- Yağını tamamen salıp soğuduktan sonra kilitli buzdolabı poşetine havası alınarak koyulur buzluğa atılır.
 
Geri
Üst