- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 253.114
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Buzluktan çıkan bamya nasıl yapılır?
Kaynayan suyun içine dondurucudan çıkarttığınız bamyayı, dışarıda çözülmesini asla beklemeden, direk olarak koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateş üzerinde, bamyayı hiç karıştırmadan, donmuş bamyanın buzu kendiliğinden çözülene kadar bekleyin.Superfresh bamya yemeği nasıl yapılır?
Bamya Yemeği (Dondurulmuş Bamya İle) Tarifi Nasıl Yapılır?- Önce bamyayı yıkıyorum.
- Suyunu süzüyorum.
- Bir adet limonun suyunu bamyaların üzerine sıkıyorum.
- Diğer malzemeleri pişirene kadar bir kenarda bekletiyorum.
- Tencerede sıvı yağında yemeklik doğranmış kuru soğanları pembeleşene kadar pişiriyorum.
Feast Bamya’yı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sirke karışımında 5 dakika bekletin. Feast Küp Soğan’ı zeytinyağında pembeleştirin. Feast Bamya’yı yıkayıp süzgece alın ve bekletmeden soğana ilave edin. 1-2 dakika soğanla pişirin.
Bamya ne kadar sürede pişer?
Sıcak su ve tuz ekledikten sonra, tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Bamyalar yumuşamaya başlayınca, limon suyu ve toz şekeri de ekleyin. 5 dakika daha pişirdikten sonra, ateşten alın ve soğumaya bırakın. Bamyayı yanına çok yakışan pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.
Dondurulmuş bamya ne kadar sürede pişer?
Kabuklarını soyup doğradığınız domates eklenerek tekrar karıştırılır.1-2dk daha pişirilir. Son olarak domates salçası, pulbiber ve karabiber de ilave edilerek karıştırılır ve yemeğin üzerine sıcak su eklenerek yemeğimiz 4-5dk kaynamaya bırakılır.
En Güzel bamya yemeği nasıl yapılır?
Küp küp doğranmış domates ve salçayı ilave edin. 2-3 dk. karıştırın ve yıkanmış temizlenmiş bamyaları ekleyin. 1-2 dakika da bamyalar kavrulunca yarım limon suyunu sıkın ve sıcak su ilave edin. Son olarak tuz ve baharatları ekleyerek çok karıştırmadan pişmeye bırakın.Hazır konserve bamya nasıl yapılır?
Bamya Yemeği (Konserve) Tarifi Nasıl Yapılır?- Kuru soğan küp küp doğranıp sarımsakla beraber zeytin yağıyla kavrulur.
- Salçalar eklenerek 3-5 dakika orta ateşte harmanlanır.
- Üzerine konserve bamya eklenir, biraz karıştırılır.
- Sıcak su ve baharatlarıyla beraber limonda eklenip kısık ateşte 20 dakika pişirilmeye bırakılır.
Bamyalar pişmeden önce içerisine eklediğiniz limon suyu bamyaların salyalaşmasını engelleyecektir. Daha sonra bamyaların üzerine kapatacak kadar suyu ve tuzu ilave ettikten sonra tencerenizin kapağını kapatıp pişirme işlemine geçebilirsiniz.
Bamyam çok ekşi olursa ne yapılır?
Bamyayı limon sıkarak pişireceğimiz için ekşi tadını dengelemek için tatlı bir şey eklememiz gerekiyor. Tercihe göre bir adet havuç veya 1 adet kesme şeker kullanabilirsiniz.
Dondurucuda kışlık bamya nasıl saklanır?
Bamyanın üzerine yarım çay kaşığı tuz ve yarım limon suyu koyun. Bamyaların rengi sararıncaya kadar arada bir hafifçe karıştırarak, yaklaşık 15 dk kadar pişirin. Kış için hazırladığınız bamyayı ocak üzerinden alıp, soğumaya bırakın. Soğuyan kışlık bamyayı buzdolabı poşetlerine paylaştırın.